Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

При гонката в пешеходния център на Бургас БМВ-то се забило в дървения бордюр на площад "Тройката". Снимка:24 часа
При гонката в пешеходния център на Бургас БМВ-то се забило в дървения бордюр на площад "Тройката". Снимка:24 часа

Разследван е за наркотици, но в колата не е открита дрога

Три са повдигнатите обвинения срещу 39-годишния Николай Атанасов от Сливен, който летя с БМВ по пешеходните улици в центъра на Бургас през нощта на 8 май и се заби в дървен парапет на площад "Тройката" след полицейска гонка. Като по чудо по време на безпрецедентния инцидент не загинаха хора, тъй като автомобилът е преминал на метри от хора, седнали на външни маси в заведения по бул."Богориди". ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК.

Задържаният мъж ще отговаря за това, че е е шофирал без книжка /всъщност никога не е имал такава/, за това, че колата е била с крадени регистрационни табели и за унищожаване на чуждо имущество, показа репортерска проверка. Атанасов е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. Със същата мярка е неговият спътник на 27 г. от Бургас. Най-вероятно утре в съда ще бъде внесено искане от прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" и за двамата.

Не е открита дрога или друга незаконна вещ в БМВ-то, което  е било с крадени регистрационни табели, разкриха източници от полицията. Според разследващи обаче е твърде вероятно двамата мъже с БМВ-то да са имали намерение да пласират наркотици в нощта на 8 май, а по време на полицейската гонка да са ги изхвърлили. И сливналията и бургазлията са криминално проявени, разследвани именно за разпространение на наркотици, довериха източници на 24 часа.Двамата се познавали отдавна, а 39-годишният сливналия бил на квартира в Бургас. Според осведомени номерата са задигнати от автомобил, който е сменил собственика си преди няколко години, но не бил прехвърлен.