Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Илиана Иванова
Д-р Илиана Иванова

Лекари скърбят за нея: Беше отдадена до последно

"Отиде си един добър специалист, отдаден до последно на лекарската професия, борещ се за здравето и живота на своите пациенти. Изгубихме лекар, който беше пример за по-младите си колеги, майка, съпруга и приятел. Това каза д-р Васислав Петров, изпълнителен директор на МБАЛ „Ив.Селимински“ в Сливен.

Шефът на столичната болница „Пирогов“ проф. Асен Балтов също изказа своите съболезнования към близките на сливенската лекарка в профила си във фейсбук. „Това е най-тежката присъда за професионалния стоицизъм! Поклон и светла и памет д-р Илияна Иванова!“,написа професорът.

„Тежко е, за нас е много трудно в този момент“, споделиха колеги на д-р Иванова от областната болница в Сливен.Пред наш екип те разкриха ,че инфекционистката е имала придружаващо заболяване - астма, но към момента тя не е била обострена. Д-р Иванова е издъхнала за по-малко от 48 часа в реанимацията на болницата, в която от години работела.

Както "24 часа" писа по-рано днес, Българският лекарски съюз реши да дари 5000 лв. на семейството на 43-годишната докторка от Сливен, станала първа жертва на COVOD-19 в България. Лекарският съюз открива дарителска сметка, в която ще се набират средства за загинали медици в битката им с коронавируса.