Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

18 години лишаване от свобода е наказанието, което ще изтърпи К. К., след като ВКС потвърди решение на Великотърновския апелативен съд и окончателно го осъди, по повдигнатото от Окръжна прокуратура - Ловеч обвинение. Наказанието е редуцирано на 12 години поради разглеждане на делото при условията на съкратено съдебно следствие. Освен това К. К. е осъден да заплати на близките на убития 200 000 лева обезщетение за причинени неимуществени вреди.

К. К. е предаден на съд от ОП-Ловеч и признат за виновен за това, че на 7 май 2018 г., нанасяйки по главата на И. Т. два удара с бейзболна бухалка го умъртвил. Нападението над мъжа станало около 30 минути след полунощ на пътя Троян - Ловеч близо до разклона за с. Добродан пред заведение за бързо хранене. От ударите нападнатият издъхнал в болница на следния ден.

Осъденият К. К. се сближил нарочно с жертвата си, понеже подозирал, че Т. И. бил сложил нещо в храната на сина му, което му причинило болки в стомаха и операция по спешност. К. К. познавал навиците на набелязания и на 6 май късно вечерта, спрял срещу казино, в което Т. И. обичал за играе. Изчакал го да си тръгне с автомобила си, проследил го по пътя към Ловеч и видял, че той е отбил вдясно - капакът на багажника бил вдигнат.

Тогава К. К. спрял до него, попитал го иска ли да му помогне, но вместо това го халосал с бухалка по главата. След това потеглил с колата си, оставяйки пострадалия паднал на земята.
Присъдата е приведена в изпълнение.