Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полк.Кирил Петков
Полк.Кирил Петков

Полковник Кирил Йорданов Петков -  командир на Трета зенитно-ракетна бригада и бивш общински съветник от БСП, е починалият от коронавирус пациент в бургаската болница, стана ясно днес следобед. Съболезнования вече изказаха кметът Димитър Николов и общинската организация на Столетницата.

Както 24 часа писа, 70-годишният бургазлия се е заразил с COVID-19 в столична болница, където е бил за лечение на онкозаболяване. Близки на починалия мъж разкриха, че полковникът отскоро с е  борел с тежката диагноза. Заразен с коронавирус бил и негов близък, който го  транспортирал от София до Бургас, той в момента  с лекува в болница. Със симпотми, но по-леки, била и жена от семейството на генерала.

"Много неприятно, научихме днес по обед. Кирил Петков беше общински съветник от БСП в предишния мандат и член на Общинския съвет на БСП", каза пред "24 часа" Живко Господинов, прдседател на общинската организация на партията. На партийния сайт бе публикувана скръбна вест, в която се казва: "Полковник Петков бе с добро име в обществото, любящ съпруг, баща и дядо. Гордееше се с двете си красиви дъщери, двамата си зетьове и трите си любими внучки. Ръководството на общинската организация на БСП-Бургас изказва своите съболезнования на семейството и близките му!"

"Беше уважаван мъж, който обича Бургас и България. Като бивш офицер от армията, притежаваше самодисциплина, интелект и упоритост. Кирил Петков се вълнуваше от проблемите на града. Той работи достойно за каузата да видим Бургас още по-модерен и успяващ. Ще го запомня като един от активните общински съветници, човек с мнение и идеи. Поради всички изброени причини Кирил Петков ще липсва не само на своите роднини. Поклон пред паметта му!", написа кметът Николов на сайта на Община Бургас.

 Дълги години Кирил Петков е бил командир на зенитно-ракетната бригада в Братово, където е охранявал въздушните граници на Бургас и Варна. Завършил е службата си в главния щаб на Военновъздушните сили като зам.-началник управление подготовка и използване на войските. През годините е бил командир и на Трета зенитно-ракетна бригада. Председател бе на Асоциация Военновъздушни сили Бургас.

Заради извънрдното положение и поради факта, че част от роднините на полк.Птков са под карантина, той най-вроятно ще бъде погребан служебно.