Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Взривяването на ИПК "Родина" СНИМКИ: Йордан Симеонов
Взривяването на ИПК "Родина" СНИМКИ: Йордан Симеонов

Взривиха недостроената 17-етажна сграда на ИПК "Родина" в София. Това се случи чрез контролиран взрив. Затова от 9 до 10 ч. днес се забрани движението по централните платна и локалното северно платно на бул. „Цариградско шосе“ в участъка между Площада на авиацията и бул. „Александър Малинов“.

Събарянето става с един взрив от 14 серии през няколко секунди, като се взривяват първите 4 етажа на сградата, обясни шефът на общинската дирекция по аварийна помощ и превенция Красимир Димитров.

След взрива бяха почистени пътните платна на бул. "Цариградско шосе" и бе пуснато движението.

Взривяването е съгласувано с всички институции - Столична община, ЦГМ, СДВР, район "Младост" и т.н. Наели сме фирма, която има богат опит в разрушаването на сгради. Взели сме всички необходими мерки за безопасност. На място ще има представители на Столичната община, КАТ, СДВР, пожарна, "Спешна помощ" и други. Осигурени са и водоноски, за да може да минимизираме запрашаването при събарянето, обясни по-рано тази седмица пред "24 часа" управителят на собственика на терена - "Изток плаза инвест" Николай Митов.

Предварително са уведомени и всички живеещи в района като са поставени съобщения по входовете и на спирките на градския транспорт.

Все още собствениците нямат яснота какъв инвестиционен проект ще реализират на мястото на ИПК "Родина", строена през 80-те години за издателско-полиграфичен комплекс. Но разчистването на терена ще продължи, за да може след това те да реализират инвестиционното си намерение.

Взривената част от ИПК "Родина" Кадри: Би Ти Ви
Взривената част от ИПК "Родина" Кадри: Би Ти Ви