Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Учение как да се организира пускането на родители с малки деца в парковете на София ще проведе утре Столичната община. То ще се направи в Южния парк и в него ще участват само служители на общината и доброволци от нейното формирование. Учението се организира от общинската дирекция по аварийна помощ и превенция.

От Столичната община напимнят, че забраната за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини в София продължават да са забранени. Граждани не се допускат и в планината Витоша.

Засилен контрол и проверки за спазването на физическа дистанция се извършват от екипи на СДВР и общинска полиция. Те ще продължат и в почивните дни, подчертават от общината.

Както вече столичният кмет Йорданка Фандъкова обяви се подготвя строга организация при препоръка от Националния оперативен щаб за отваряне на големите паркове за малки деца и родителите им.

За целта са нужни сериозен човешки ресурс и подготовка. Задачата ни е да сме готови с организацията за поетапно допускане на хората в парковете. Необходими са ясни правила за разходка на малките деца в определени часове, еднопосочност по големите алеи, за да няма засичане и струпване на хора, без използване на площадките за спорт и игра, както и на пейките и т.н., казват още от Столичната община.