Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Уважаеми г-н Председател, уважаеми г-н Комисар. На първо място, не чух никой в тази зала да порицава комунистически Китай за това, че мълча. За това, че кри. За това, че както техните предшественици - комунистите в СССР мълчаха за Чернобил, тези хора затаиха истината, с която пожертваха хиляди човешки животи, включително и на наши съграждани в ЕС. Уж всички в тази зала са демократи, а никой не каза една дума за отговорността на комунистически Китай.

На второ място, уважаеми г-н Комисар, Европейската комисия закъсня и нейното закъснение е причина да се наложи националните държави да вземат мерки и да затварят своите граници.

На трето място, уважаеми, попитах почитаемия г-н Мишел, скъпия Шарл, не го ли срам, че председателстваният от него съвет взема точно днес решение за приемане на пакета „Мобилност“. Ако не знаете, почитаеми колеги, в момента стотици хиляди източни шофьори, включително български, полски, румънски, чешки, спасяват животите на хората в Белгия, във Франция, в Германия, в Нидерландия. Сега те са добре дошли, сега не ги гоните, сега няма пакет „Мобилност“, сега работят по 12 ч., спят в кабините, не ги прибирате в България, а искате като свършат работа, като спасят човешките животи да оставите 200 000 човека без работа. Това, господа и дами, уважаеми и почитаеми, е лицемерие и е доста налудничаво.

Уважаеми, чета декларацията, спокойно мога да кажа от името на Европейските консерватори, че ние няма да се присъединим. Във времената, в които от Вас се иска икономически-разумни и смислени мерки, там се говори за Полша, за Унгария, за бежанци, за какво ли не. Това не е разумно...

Уважаеми, ако не се вземат смислени мерки, рискувате този вирус да се превърне в Чернобил за Европейския съюз.

#БъдещетоНаЕвропа #ЕвропаНаОтечествата #ОтговорностОтКомунистическиКитай #ТранспортътСпасяваЖивоти

#ЛицемериетоПакетМобилност

*Коментарът е от фейсбук