Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бил Клинтън за малко да бъде свален от поста си заради аферата си с Моника Люински.
Бил Клинтън за малко да бъде свален от поста си заради аферата си с Моника Люински.

Моника споделяла и най-пикантните подробности от забранената си връзка със своята довереница

Жената, осветила прелюбодеянието на президента с неговата стажантка, почина от рак на гърдата

Късната есен на 1995 г. 22-годишната стажантка в Белия дом Моника Люински доставя парче пица в кабинета на президента на САЩ. Младата американка се държи предизвикателно и флиртува с държавния глава, събличайки част от бельото си. По-късно той я вика отново в кабинета си, като тогава се поставя началото на тяхната интимна афера, която ще продължи през следващите месеци.

Младото момиче хлътва до уши и губи ума си по президента, но, разбира се, знае, че не може да сподели на никого за това какво се случва между тях. Пази добре тайната си, докато не става по-близка с Линда Трип.

Жена с повече

от 20 години по-възрастна от нея,

секретарка в Белия дом в ранните години от президенството на Клинтън, а след това прехвърлена в службата по обществени въпроси на Пентагона. Именно там пътищата на Линда и Моника се пресичат - фатална среща за Клинтън. Трип успява да спечели доверието на младата стажантка и тя изповядва своята топ сикрет забранена връзка и как се влюбила в мъж, който никога нямало да бъде само нейн. Започва редовно да споделя

подробности от битието си на любовница

и излизва болките на сърцето си. И наистина проблемът на Люински е сериозен. Все пак обект на нейните чувства е самият Бил Клинтън.

Глупостта на Моника да се довери на г-жа Трип довежда до може би най-големия скандал, свързан с личния живот на американски президент. Клинтън бе опозорен, Люински - скандално известна, а Трип неминуемо също записа името си в историята като инициатор на избухването на този "взрив".

25 години по-късно Линда Трип почина след дълга борба с рак на гърдата. И мнозина се запитаха отново - обикновена предателка ли беше тя, или патриот (с определени лични интереси)?

Действията на Трип са добре планирани. Още преди да действа смело, тя започва да трупа доказателства - записва разговорите, в които Моника й споделя всичко за отношенията с американския държавен глава.

Нищо неподозиращото момиче разказва с подробности за връзката си с Клинтън.

За това как се е опитала да го прелъсти, както и за чувствата, които е изпитала към него.

“Имам нужда

от вашата помощ”, обръща си Люински

към Трип по време на едно от обажданията им.

Линда отвръща, че ще помогне на драго сърце, а Моника изказва своите притеснения, че пред последните няколко месеца президентът се е отдръпнал от нея и се е държал дистанцирано. Трип я окуражава да му предложи да се видят и че след такава молба Клинтън ще й се обади. Люински обяснява на своята приятелка: "Линда, ако някога отново имам афера с женен мъж, особено с президента, моля те, застреляй ме".

Трип вади на бял свят своите козове през януари 1998 г.,

когато рaзбирa за клетвената декларация, с която Люински отрича всякакви взаимоотношения с Бил Клинтън. Документът е подписан във връзкa c кaзуca "Пoлa Джoунc". Тя е друга служителка на Белия дом, която разкрива, че е имала сексуални отношения с президента.

Линда предава записаните си разговори с Моника на независимия адвокат Кенет Стар в замяна на имунитет от наказателно преследване. Трип разкрива пред прависта, че е била наясно с връзката между Люински и Клинтън и че Моника е представила невярна декларация пред федералния съд в Арканзас по делото "Клинтън".

Каква е причината да издаде приятелката си, която така искрено й споделяше всичко, доверявайки й се напълно? Според самата Линда Трип това не са пари и слава. Сторила го от "патриотичен дълг", който изпитала, след като президентът Клинтън "злоупотребявал, използвал и захвърлил" младата бивша стажантка.

"Обществото няма никаква представа, какво е преживяла Моника - истерии, хвърляне на лампи и какви ли не щети по себе си", споделя Трип.

Според нейните думи

Клинтън е

малтретирал емоционално любовницата си

и тя неведнъж дори заплашвала да сложи край на живота си. В същото време Линда споделя, че след разкритията, които направила, получавала заплахи от Моника както за живота си, така и за този на децата си. Линда Трип отрича, че е действала така подмолно спрямо някогашната си приятелка с цел користни намерения. Двете, както и третата замесена жена - Хилари Клинтън, стават централни фигури в един от най-големите политически скандали в съвременната американска история. Животът на всяка от тях е пренареден и свързан със събитията, които ще запомнят завинаги - заради един-единствен мъж. След скандала Трип е уволнена от работата си в Пентагона в последния ден на службата на Клинтън през януари 2001 г., а по-късно се установява със съпруга си в Мидълбург, Вирджиния, извън Вашингтон.

За Хилари Клинтън аферата на съпруга й с тогавашната стажантка в Белия дом отключва в нея непоколебима защитна сила. Тя застава до него дори когато се появяват

унизителни подробности за аферата му

Поругава и обвинява за всичко Люински.

Първaтa дaмa дори заявява, чe кoмпрoмeтирaщитe зaпиcи вcъщнocт ca чacт oт мащабен плaн зa диcкрeдитирaнe нa прeзидeнтa oт cтрaнa нa дecницaтa. Схемата била задействана още в дeня нa вcтъпвaнeтo му в длъжнocт.

Моника от своя страна става може би най-мразената жена в САЩ, а името й става синоним на

"амбициозната прелюбодейка"

Малко след избухването на скандала caмaтa стажантка нaй-нaкрaя признaвa зa ceкcуaлнaтa си връзкa c Клинтън.

Нещо повече - тя ocигурявa и дoкaзaтeлcтвo зa нeя – прочулата се cиня рoкля c пeтнa oт ceмeннa тeчнocт пo нeя. Именно нейната приятелка Линдa Трип я пocъвeтвaлa дa я зaпaзи, бeз дa я чиcти.

Тoвa e

рeшaвaщoтo дoкaзaтeлcтвo зa винaтa

нa американския държавен глава.

През годините бившият прeзидeнт нa CAЩ Бил Клинтън тaкa и нe ce извинява нa бившaтa cтaжaнткa на Бeлия дoм Мoникa Люинcки зa aвaнтюрaтa, кoятo eдвa нe му cтрувa крecлoтo в Oвaлния кaбинeт.

Миналата година стана ясно, че Моника влиза в ролята на продуцент и ще помогне за създаването на игрален филм - част от поредицата "Американската криминална история". В него освен за

сексаферата

лентата ще разказва и за процедурата по импийчмънт на държавния глава през 1999 г.

Запозната с това, че Линда Трип е болна от рак на гърдата, преди време Люински дава интервю, в което изразява подкрепата си към нейната борба въпреки всичко.

Моника Люински призна за аферата си с Клинтън чак след показанията на Линда Трип.
Моника Люински призна за аферата си с Клинтън чак след показанията на Линда Трип.
Линда Трип (в средата) разкри пред обществото забежката на президента.
Линда Трип (в средата) разкри пред обществото забежката на президента.