Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Досъдебни производства срещу две лица, нарушили задължителната домашна карантина, под която са поставени, са образувани в Районната прокуратура в Добрич - каза ръководителят й Петко Тухчиев. Мъж и жена от Добрич, които живеят на съпружески начала, са оставени под карантина, но при проверка е установено, че не са у дома си.

128 дела за извършени престъпления по време на извънредното положение, наложено като мярка за предотвратяване на разпространението на COVID-19, са постъпили до 6 април в Апелативна прокуратура-Варна – съобщават оттам.

От постъпилите дела от целия район на Апелативната прокуратура 124 се водят за нарушаване на карантинните мерки по член 355, ал. 2 от НК, 4 са за фалшиви новини във връзка с коронавирусната инфекция – по член 326 от НК.

Само на 6 април са постъпили общо девет досъдебни производства от апелативния район. Четири от тях са били образувани от районната прокуратура в Силистра, по две - от районните прокуратури в Добрич и Разград, и едно – от районната прокуратура във Варна.