Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Това е позицията на Международното дружество по ортомолекулярна медицина, базирана на дългогодишни клинични проучвания

Международното дружество за ортомолекулярна медицина е категорично, че вит. С, вит. D, магнезий, цинк и селен укрепват имунната система срещу вируси и с годините е натрупано огромно количество доказателства.

Заради това оттам препоръчват профилактиката с вит. D да започне с 5 хил. единици дневно, като постепенно се намалява до 2 хил.

"Лечебната доза може да е от 5000 до 10 хил. единици - посочва д-р Емил Илиев. - Витамин D е ключов за предпазването на епитела на носоглътката и белия дроб."

Това, което малцина знаят, е, че за да стане активен вит. D, е необходим магнезий, отбелязват от Международното дружество по ортомолекулярна медицина. Освен това той участва в над 700 ензимни процеса, ключови за нашия имунитет и здраве.

Наред с тях много важен в битката срещу вируса е и цинкът.

"Профилактично може да се взема по 15-20 мг дневно, а лечебно - до 100 мг", препоръчва д-р Илиев.

Според Международното дружество по ортомолекулярна медицина той е сред най-важните имуномодулатори. Една от важните му функции е, че стимулира стволовите клетки да произвеждат клетки, които да дават адекватен имунен отговор на атакуващите ни вируси.

"Цинкът има централна роля в имунната система, а лицата с недостиг имат повишена чувствителност към различни патогени - отбелязват от организацията, позовавайки се на серия изследвания. - Имунологичните механизми, чрез които цинкът модулира повишена чувствителност към инфекция, се изучават в продължение на няколко десетилетия. Ясно е, че цинкът засяга множество аспекти на имунната система - от бариерата на кожата до регулирането на гените в рамките на лимфоцитите. Цинкът е от решаващо значение за нормалното развитие и функцията на клетките, медииращи неспецифичния имунитет, като неутрофили и естествени клетки убийци."

Макрофагите, които са основни клетки с имунни функции, са с влошени функции, когато страдаме от дефицит на цинк.

Друга важна роля на цинка е, че той действа като антиоксидант, който стабилизира мембраните на клетките, а именно тях атакува коронавирусът. Именно от това зависи как организмът ни ще посрещне заразата.

Според Международното дружество по ортомолекулярна медицина ключов в момента е и селенът.

"Селенопротеините играят важна роля за регулиране на реактивните видове кислород (ROS) и редокс статуса на почти всички тъкани - отбелязват Роналд Хофман и Елизабет Бери в свое подробно изследване. - От тази гледна точка не е изненадващо, че селенът силно влияе на възпаленията и имунните реакции. Идеята, че той "повишава" имунната система, е подкрепена от проучвания, включващи "стареещ" имунитет или защита срещу определени патогени."

Съветът на д-р Илиев сега е всички, които искат да се предпазят от вируса, и болните обезателно да пият силно алкални минерални води.

“Това са тези с pH над 8,5-9 - твърди известният лекар. - Такива са някои от Хисар. В момент на епидемия това е от ключово значение, защото алкалната среда не позволява да виреят вируси и бактерии.”

Д-р Емили Илиев е най-изявеният представител у нас на ортомолекулярната медицина, която лекува с витамини и минерали.
Д-р Емили Илиев е най-изявеният представител у нас на ортомолекулярната медицина, която лекува с витамини и минерали.