Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ШАНС: Берлускони се надява "росонерите" да вдигнат помръкналия му рейтинг.
ШАНС: Берлускони се надява "росонерите" да вдигнат помръкналия му рейтинг.

ОРГИИ, секс с непълнолетни, шумен развод, отразен от първите страници на най-тиражните вестници. Съдебни дела за злоупотреби с власт и сложни пируети по темата Либия. За италианския премиер Силвио Берлускони всичко това може да се окаже без значение. А рейтингът му да литне нагоре. Политическата кариера на един от най-влиятелните политици в Европа, в голяма степен е заложена на един-единствен футболен мач. "Милан" срещу "Интер", 2 април, стадион "Джузепе Меаца".
Червено-черните водят с две точки пред омразния градски съперник. Победа в дербито може да се окаже шампионска за "Милан". Както и да закрепи авторитета на клатушкащия се министър-председател. Който е и президент на миланистите, основна причина да му се прощават всички прегрешения.
"В Италия всички знаят, че победителите не ги съдят. Титла в калчото за "Милан" носи ясно послание: "Каквото и да си говорите, в крайна сметка Силвио винаги печели", казва популярният италиански социолог Паоло Бенедичи. От друга страна, успех за "Интер" извежда тима на първо място в калчото. И дава важно психологическо предимство преди края на шампионата. Никога преди този мач не е бил толкова важен и изпълнен с напрежение. Начело на "Интер" е бившият наставник на "Милан" Леонардо. Бразилецът се кълне, че не изпитва омраза към отбора, който го изстреля в големия футбол, а после му даде шанс като наставник. Но всички знаят, че Леонардо е жаден за реванш.
Другата голяма фигура, минала и през двата тима, е голмайсторът на миланистите Златан Ибрахимович. Доскоро той носеше фланелката на врага. Сега Ибра е наказан и няма да играе. Но това не му пречи да налива масло в огъня преди срещата.
"Битката за титлата ще се води до самия край. Остават осем кръга. Ние загубихме последната си среща, а  спечели "Интер". Дербито е  много повече от един нормален мач. Играл съм в много такива двубои и съм наясно. Ще бъде страхотно и много важно да победим. Истината е, че  ако не вземем скудетото, вината ще си е само наша. Защото ние сме най-добрият отбор в Италия", казва шведският нападател пред "Гадзета дело Спорт".
В "Милан" са наясно, че единственият шанс да спасят сезона е титлата в Италия. Росонерите отпаднаха безславно от "Тотнъм" в Шампионската лига. Без да успеят да отбележат гол и в двата мача. Сега ще имат нужда от попадения. Момчетата на Силвио Берлускони знаят, че ако този сезон не вземат титлата, това може да е началото на тежка криза. Ако купата остане в "Интер", това ще задълбочи комплекса на градския съперник. Над миланистите може да легне синдромът "Ливърпул". "Червените" от Англия бяха отборът с най-много успехи в първенството, когато през 1990 година загубиха титлата в последния кръг от "Арсенал". Цели 21 години след това "Ливърпул" не може да качи върха в родината на футбола. За същия период големият съперник на "битълсите" "Манчестър Юнайтед" стана шампион 11 пъти и изравни рекорда на "Ливърпул" от 18 титли.
Почти същото е положението в Италия в момента. В последните години "Интер" задмина "Милан" по титли и вече има общо 18 трофея. Червено-черните имат 17 и отлична възможност да изравнят резултата в това съревнование. Заради всичко това, напрежението в лагера на "Милан" изглежда доста повече. В поредица медийни изяви играчи от отбора на Масимилиано Алегри изпускат нервите си. В това отношение обичайният заподозрян е Дженаро Гатузо. "По-добре да стана сервитьор или готвач, отколкото да играя за "Интер", отсече страховитият сицилианец. Гатузо определено изпитва проблеми през този сезон, а веднъж дори се нахвърли на бой срещу помощник треньора на "Тотнъм".
Индиректно, Дженаро призна и за проблеми в съблекалнята на тима. Мегазвездата Златан Ибрахимович често си позволявал забележки към своите съотборници, разкри Гатузо. "Един ден му казах: Ибра, ако всички бяхме толкова добри, колкото си ти, нямаше да можеш да вземаш толкова много пари", казва полузащитникът.
В "Интер" също имат кадрови проблеми. Румънският футболист Кристин Киву е контузен след двубоя на националния му отбор срещу Босна и Херцеговина. Лекарите на тима се надяват да го вдигнат на крака за мача на годината. Но засега перспективите не са добри.
Проблемите в отбрана изглеждат притеснителни, защото няма да играе и бразилецът Лусио. Наказан е за натрупани картони. "Надявам се, че отсъствието на Ибрахимович ще компенсира в известна степен липсата на Лусио в нашия състав", анализира ситуацията президентът на "Интер" Масимо Морати.
Колегата му Силвио Берлускони само преди седмица отпразнува със скъп коктейл четвърт век откакто е начело на "Милан". Въпреки че политическата му кариера е криволичеща и съпътствана със скандали, тези 25 години като президент на "Милан" са невероятен успех за застаряващия плейбой. Отборът има запазено място в историята със своите седем успеха в турнира за Купата на европейските шампиони. Само "Реал" Мадрид има повече - девет. Играчи като Гулит, Ван Бастен, Рийкард, създадоха на отбора атрактивния стил, който не се връзва с типичното италианско катеначо. На обратния полюс е "Интер" и философията да се играе за 1:0.
Според водещите спортни вестници, победителят в двубоя на "Джузепе Меаца" в крайна сметка ще триумфира в края на шампионата. Евентуално равенство може да се окаже самоубийствено за миланските грандове. Третият "Наполи" има само три точки по-малко от първия "Милан". Хикс на "Меаца" и успех на неаполитанците означава, че дистанцията ще намалее до една точка.
В "Наполи" тръпнат за нова титла от годините, когато на терена бяха Диего Марадона и Антонио Карека. Едно е сигурно - предстоящият уикенд ще бъде най-важният за шампионските амбиции на всички претенденти в Италия. Цяла седмица преди двубоя медиите подгряват напрежението преди мегасблъсъкът. Новините за мача изместват тези за войната в Либия и последиците от трагичното земетресение в Япония. Вече почти никой не си спомня дори за сексуалните подвизи на дон Силвио с малолетни проститутки. Неговите истории са изместени от пикантните клюки по адрес на собствената му дъщеря Барбара. Русокосата 26-годишна кака се гушка с 21-годишното бразилче Алешандро Пато. Нападателят на росонерите изпраща въздушни целувки към официалната ложа на "Меаца" всеки път, когато се разпише.
Самият Берлускони очевидно няма нищо против тази връзка. Старата лисица отлично съзнава, че е далеч по-добре, да се пише за връзката на Барбара, отколкото за неговите забежки и е щастлив, когато се получава точно това.
Берлускони, който оцеля след купища скандали и дела за злоупотреби, е наясно: "Хляб и зрелища"  е рецептата за дълголетие във властта. Въпросът е ще успее ли "Милан" отново да спаси главата на своя президент.


"Милан" - "Интер"
Последните 5 мача

14.11.2010 Серия А
"Интер" - "Милан" 0:1

24.01.2010 Серия А
"Интер" - "Милан" 2:0

29.08.2009 Серия А
"Милан" - "Интер" 0:4

15.02.2009 Серия А
"Интер" - "Милан" 2:1

28.09.2008 Серия А
"Милан" - "Интер" 1:0

Статистика
Серия А
"Милан" - "Интер" 175 мача

"Интер" 64 победи
"Милан" 59 победи
Равенства 52

"Интер" 255 гола
"Милан" 236 гола

Купа на Италия
"Милан" - "Интер" 23 мача

"Интер" 7 победи
"Милан" 9 победи
Равенства 7

"Интер" 22 гола
"Милан" 32 гола

Шампионска лига
"Милан" - "Интер" 4 мача

"Интер" 0 победи
"Милан" 2 победи
Равенства 2

"Интер" 1 гол
"Милан" 6 гола


Титли

"Интер"
Шампион на Италия: 18 пъти
Купа на Италия: 6 пъти
Суперкупа на Италия: 5 пъти
Купа на УЕФА: 3 пъти
КЕШ (Шампионска лига): 3 пъти
Междуконтинентална купа/Световен клубен шампион: 3 пъти


"Милан"

Шампион на Италия: 17 пъти
Купа на Италия: 5 пъти
Суперкупата на Италия: 5
КЕШ и Шампионска лига: 7
КНК: 2
Суперкупа на Европа: 5
Междуконтинентална купа 4

 


Каре 1
Четири пъти "Ел Класико"

"ЗАДАВА се страстен месец април, чакаме го с нетърпение", казва спортният директор на "Реал" Мадрид Хорхе Валдано.
И как не, след като има голяма вероятност двата най-силни отбора "Реал" Мадрид и "Барселона" да се срещнат цели четири пъти за един месец. Първо предстои мач от първенството, в който "Реал" ще търси реванш за унижението с 0:5 през есента на "Ноу камп".
След това двата отбора се изправят и в среща за Купата на краля. Освен всичко това, "Реал" и "Барса" може да се срещнат и на полуфинал в Шампионската лига. Това ще се случи, ако двата тима преодолеят съперниците си на четвъртфиналите.
В шампионата "Барса" води с 5 точки и ако "Реал" вземе домакинския си мач, ще се доближи опасно близо до шампиона.

 

 

Испания, Примера дивисион, Класиране след 29-ия кръг
Отбор           точки П  Р  З      ГР
1. "Барселона"     78    25 3  1  81:15
2. "Реал" Мадрид   73    23 4  2  69:21
3. "Виляреал"      54    16  6  7  48:30
4. "Валенсия"      54    16  6  7  42:33
5. "Еспаньол"      43    14  1  14  37:41

 

Каре 2 Сър Алекс иска Снайдер

Уесли Снайдер е новата трансферна цел на сър Алекс Фергюсън. Полузащитникът на "Интер" е спряган за ново попълнение през лятото. Според медиите на Острова, Фергюсън е наясно, че няма как отборът му да задържи високото си ниво без свежи попълнения във халфовата линия. Гигс и Скоулс са ветерани, кореецът Парк Джи Сунг е добър играч, но в никакъв случай не е световна класа. Бразилецът Андерсон играе на приливи и отливи. Дори "Юнайтед" да се пребори за титлата в Англия през този сезон е ясно, че през следващия тимът няма да бъде конкурентоспособен в сегашния си вид, коментират медиите в Англия.

 

 

Англия, Висша лига, Класиране след 30-ия кръг
Отбор                   точки  П  Р  З   ГР
1. "Манчестър Юнайтед"     63     18 9  3   64:30
2. "Арсенал"(-1)           58     17 7  5   59:29
3. "Челси"(-1)             54     16 6  7   53:24
4. "Манчестър Сити"        53     15 8  7   45:27
5. "Тотнъм"(-1)            49     13 10 6   41:34

Каре 3
Юп Хайнекс поема "Байерн"

НАСТОЯЩИЯТ треньор на "Байер" Леверкузен Юп Хайнкес ще поеме "Байерн" Мюнхен от лятото, съобщава ДПА.
Настоящият и бъдещият отбор на Хайнкес се срещат в мач от първенството на 17 април. Тази среща може да се окаже решаваща за място в Шампионската лига. Директорът на "Байер" Руди Фьолер не вижда никакъв проблем в странната ситуация. "Юп Хайнкес ще даде всичко от себе си, за да постигнем целите си. Това ми е напълно ясно. Този мач с Байерн е все още далеч", казва Фьолер. Двата състава ще играят един срещу друг в 30-я кръг на Бундеслигата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Юп Хайнкес
Юп Хайнкес
Уесли Снайдер
Уесли Снайдер
БОЕЦ: Гатузо и готов на всичко, за да бие съперника.
БОЕЦ: Гатузо и готов на всичко, за да бие съперника.
ЛЮБОВ: Пато празнува поредния гол със знак на любов към дъщерята на Берлускони.
ЛЮБОВ: Пато празнува поредния гол със знак на любов към дъщерята на Берлускони.