Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Доц. д-р Лъчезар Иванов
Доц. д-р Лъчезар Иванов

Сестрата на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов е заразена с коронавируса. Това каза той от трибуната в НС днес по време на дебатите за новия режим на работа на парламента. В емоционална реч разказа, че тя е сред лекарите на първа линия в борбата с болестта.

Сестрата на Иванов е на 62 г., лекар по вътрешни болести в Пета градска болница и въпреки непрекъснатото носене на маска, ръкавици и предпазно облекло се е заразила с вируса.

Направен й е тест във вторник, а на следващия ден е излязал положителният резултат. „От днес е с температура – 37,4 градуса. Той така стартира този вирус. За сега остава вкъщи да се лекува“, каза за „24 часа“ Лъчезар Иванов.

От заразата е засегнат и съпругът й, който също е дал положителен резултат.

„Българинът,  докато не го изгори въгленът, да го опари лично, смята, че ще го подмине и е недосегаем. Не исках да го споменавам в пленарната зала, но като видях подигравките от БСП, реших да споделя“, разказва Лъчезар Иванов за решението си да признае, че сестра му е сред заразените.

Депутатът от ГЕРБ не се е срещал в последните дни със сестра си, а до сега си е направил 3 теста за коронавируса. И трите са показали отрицателни резултати. „Винаги съм с ръкавици и маска. Сменям ги на 2 часа. Като ги сваля, си мия ръцете. Имам деца вкъщи и не мога да си позволя да съм небрежен към себе си, за да заразя и другите“, казва Иванов, който е бил пулмолог и ходи да помага на лекарите във ВМА.

Разглеждал е рентгенови снимки на заболели от коронавирус и предупреждава, че последствията дори за оздравелия организъм са големи. „Много различни са срастванията в белите дробове от пневмонията в следствие на коронавируса. Намалява се капацитетът на белия дроб и тези повреди си остават за цял живот“, казва депутатът и апелира към всички да спазват изискванията на щаба.