Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Търновската прокуратура гледа 2 досъдебни производства от Ловеч СНИМКА: Pixabay
Търновската прокуратура гледа 2 досъдебни производства от Ловеч СНИМКА: Pixabay

Съгласно заповед на главния прокурор Апелативна прокуратура – Велико Търново взе на специален надзор 25 досъдебни производства, свързани с извънредното положение, съобщиха от там.

24 от делата са срещу лица поставени под карантина, неизпълнили задължението да не напускат посоченото място за пребиванe, като деянието е извършено по време на извънредно положение, свързано със смъртни случаи, обявено с решение на НС от 13.03. 2020 г. за цялата територия на Р България. Едно досъдебно производство е за продажба на промишлени стоки, неотговарящи на изискванията.

На специален надзор е взето досъдебно производство, образувано в Районна прокуратура – Ловеч, за това, че на 19 март около 17.30 часа в "Склад за търговия на едро с храни от неживотински произход", са пуснати в продажба промишлени стоки в значителни количества, неотговарящи на изискванията, посочени в ал. 1 на чл. 228, без да са обявени изрично техните недостатъци, а именно 610 литра безцветна течност с надпис "Антибактериален дезинфектант за ръце без отмиване" бутилирани в 50 прозрачни пластмасови туби с вместимост 10 литра и 22 прозрачни пластмасови туби с вместимост 5 литра – престъпление по чл. 231 ал. 1 от НК.

На специален надзор е взето и бързо производство на същата прокуратура, образувано срещу лице за това, че на 21 март, в Ловеч, нарушило противоепидемичните мерки. С постановление на разследващия полицай, лицето е привлечено в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 355 ал.2 пр. 1 и 3, във вр. с ал. 1 от НК.