Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шефката на правната комисия Анна Александрова и заместниците й Хамид Хамид от ДПС (най-вляво) и Крум Зарков от БСП по време на заседанието.
Шефката на правната комисия Анна Александрова и заместниците й Хамид Хамид от ДПС (най-вляво) и Крум Зарков от БСП по време на заседанието.

Правната комисия единодушно прие ветото на президента и отхвърли спорните текстове.

Бързо и без спорове за 20 минути депутатите приключиха заседанието на правната комисия като стана ясно, че всички партии ще подкрепят ветото на президента по-късно днес на извънредното заседание в пленарната зала.

„Ветото на президента е шанс да погледнем отново спорни телкстове. То компенсира бързина, която не винаги води до правно качество. Ние критикувахме текста в Наказателния кодекс с часова. Затова ние подкреояме ветото по отношение с НК. И за текста за спекулата ще подкрепим ветото на президента. Скоро ще внесем нови текстове.“, каза Крус Зарков от БСП и апелира гражданите да внимават с цените по магазините.

„Парламентарната група на ГЕРБ също ще подкрепи ветото“, каза Красимир Ципов от ГЕРБ и обясни, че тестът срещу спекулата е предложен именно от левицата и е приет само, за да се покаже, че в трудния за страната момент може да има консенсъв в Народното събрание.

„Още на следващия ден дойдоха съобщения от много организации и асоциации на работодатели за неточности в закона и трудност в прилагането му“ каза още Красимир Ципов.
„Няма яснота какво означва „невярна“ изформация. Такива формулировки има в още 2 закона и единият е за подаването на „невярна информация“ за чистотата на въздуха и текстът е от 1995 г.“, обясни още депутатът от ГЕРБ.

„Ще гласуваме против двата текста. От ДПС също ще подкрепим ветото на президента, но аргументите си ще изразим по-късно в зала“, каза Йордан Цонев от ДПС.

Вчера президентът върна два от текстовете - за санкциите при разпространяване на фалшиви новини и за пределните цени на всички продукти.

Извънредното заседание на Народното събрание ще е от 13 часа.