Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Известната засега статистика показва, че се лъже като за световно

Много се лъже за този коронавирус. Забелязвате ли например, че Китай изведнъж изчезна от западните сайтове със статистика? Вчера го имаше, днес го няма. И какво стана онзиден? Онзиден китайски медии изкопаха отнякъде версията, че може би вирусът в провинция Ухан е пуснат от някакви американски спортисти.

У-ха-ха-хан. Но пък китайците имат право да си го върнат, защото вече цял месец американските говорещи глави обвиняват Пекин, че крие истината. Ако знаеха каква е истината за Китай, защо не я кажат? Защо не си посочат източниците? Очевидно сме свидетели на световен боксов мач по изящна словесност, в който медицината е само част от правостоящата публика зад последните редове.

Онзиден, тоест в понеделник, си направих труда да разгледам международните сайтове със статистика и да приложа малко умножение и деление. Резултатите изобщо

не се връзват с официалните твърдения

Например заразените в Китай тогава бяха 80 866, а в Италия – 24 747. Значи в Китай има по един заразен на всеки 17 778 души население, а в Италия - един на 2444. А уж вирусът бил донесен в Италия от арбайтери китайци? Някак си по-логично ми изглежда обратното – същите тези китайци са го пренесли от Италия в Китай, когато са се прибрали в отпуск.

Не твърдя, че това е истина. Просто тази хипотеза на този етап изглежда много по-основателна. Но всъщност и двете нямат достатъчно основания.

Сега-засега в статистиките броят заразени е функция на броя тествани. Когато кажат, че „броят на заразените се увеличава с геометрична прогресия“, това всъщност значи, че с геометрична прогресия се увеличават тестовете. Напълно възможно е реално заразените в същото време да намаляват.

В Китай са тествани по 2 хиляди на милион, в Италия – по хиляда. Когато Италия се изравни по тестове, разликата ще се удвои. И ще се окаже, че заразените в Италия са близо 20 пъти повече като дял от населението! Тогава кой кого е заразил? *

Пак казвам – това са само хипотези. Има ли тестове – има заразени. Няма ли – няма и коронавирус. В България тестовете тръгнаха едва от две-три седмици и затова уж едва сега започваме да се заразяваме. А кой знае, може отдавна да сме тотално коронясани.

Затова много по-показателно е

да видим каква част от тестваните се оказват заразени

Да приемем, че Китай лъже – до доказване на противното. И да го оставим настрана. Никой обаче не обвинява Южна Корея в лъжи. И така, какво се оказва? В Италия 60 761 са тествани и 24 747 от тях се оказват заразени. В Южна Корея са тествани 210 144, а заразените са едва 8236. Делим заразени на тествани и какво да видим? В Италия един на всеки 2,5 тествани се оказва заразен, а в Южна Корея – едва един на 25,5!

Значи

интензивността на заразата в Азия е

10 пъти по-малка,

отколкото на Ботуша! Тогава в каква посока мигрира вирусът? От изток на запад или от запад на изток? Сега-засега статистиката говори за второто.

Разбира се, и тази сметка не е достатъчно меродавна. Възможно е в Южна Корея да тестват всеки желаещ, а в Италия – само тези, които имат развити симптоми. Възможно е в Италия да използват по-прецизни тестове. Но на този етап знаем това, останалото е пържен въздух и зелен хайвер.

САЩ пък най-много говорят и най-малко знаят.

В понеделник там бяха тествали едва 8554 души при 330 милиона население. В Южна Корея по същото време имаха толкова теста на всеки 2 милиона. Демек над 150 пъти повече тествани на глава от населението!

Изводът е, че САЩ засега си нямат и хал хабер от понятие - нито колко са заразените при тях, нито кога е започнал да се разпространява вирусът, нито откъде е тръгнал. Обаче тъкмо американските медии дирижират световното обществено мнение и то, горкото, надува флигорната. Започвам да се съмнявам, че

световното обществено мнение май практикува най-старата професия

Толкова тъпо манипулират! Тъпо, но ефектно. Никой не може да види вируса COVID-19 с просто око, но това не пречи на телевизиите да ни го показват в домашна среда. По-точно показват екзотичните “мокри пазари” в Китай, от които се твърди, че тръгва този вирус. Наистина гледката не е приятна.

Клетка върху клетка с какви ли не маймуни, гущери, змии и други гадинки. Даже ми се стори, че в една клетка мярнах горкия Йода. Дали Империята не е отвърнала на удара?

Обаче виждаме ли вирус, и то точно с формата на корона? И точно с този брой бисери върху короната? Нещо ми се мержелее, но не съм сигурен. Обаче емоциите ни бликват като слюнките при кучето на Павлов: “Ама видяхте ли тези мокри пазари? Ама как може такъв ужас! Как могат това да го ядат тези хора! Не ги е срам, заразиха света!”.

Само че тези пазари са си там от векове, а тази точно мутация на коронавируса е чисто нова. Също толкова вероятно е вирусът да е тръгнал от човешките лаборатории, както конспираторите твърдят. Не казвам, че са прави. Твърдя само, че не знам и че вие също не знаете. Ако зная и ви кажа, ще трябва после да ви застрелям – имаше такъв един лаф.

Ако COVID-19

е човешко дело, едва ли знаят от първа ръка повече от 5-има души на този свят. И на всичките устата са залепени с тиксо и заключени с катинар, който е свързан с капсул-детонатор, бучнат в пръчка динамит. И сигурно замисълът е да се намалят разходите за пенсии, та да остане повече за елита. Илюминатите са напълно способни на злодейство! Сигурно сега разработват вирус и за безработните. И обратното – в лабораториите на Сорос пък вече са готови с вирус, който убива хетеросексуалните бели мъже.

Само че ако ви кажа къде точно са тези лаборатории, ще трябва да ви застрелям. Така че хайде да спрем да вземаме на сериозно геополитическите гастроли на коронавируса и да ги използваме само за забавление и увеселение. Нека вярваме на лекарите за рисковете от заразата и за предпазните мерки, тъй като поне на тях не им се плаща да ни забавляват.

* Всички данни са взети от https://www.worldometers.

info/coronavirus/#countries