Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Анна Александрова
Анна Александрова

Пробация от една година или глоба от триста до хиляда лева за медици, които са отказали помощ на болни и родилки по време на епидемията, без да имат основателна причина. Това са част от промените, които парламентарната правна комисия прие днес с 15 гласа "за" и 7 "въздържали се" в проекта на закон за извънредното положение.

Извънредното законодателство обединява всички мерки взети досега от управляващите, както и някои нови правила. В него изрично се забранява на търговските обекти извън аптеки, хранителни магазини и банки да работят по време на пандемията. Влиза и забраната децата да посещават часове в училищата, както и да се затворят детски градини и тн.

Още преди заседанието на комисията Българската стопанска камера и омбудсмът са изпратили становища, че подкрепят мерките, които са записани в законопроекта, съобщи шефката на парламентарната комисия. По време на дебатите пък се разбра, че от парламентарните групи единствено БСП не подкрепя предложенията. Главният прокурор Иван Гешев също изрази притеснението си, че така разписаните текстове може да са били актуални вчера, но днес и утре няма да бъдат, защото ситуацията била динамична.

Очаквайте подробности!