Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Директорът на ловешката болница под карантина, прегледала ски учителя от Троян СНИМКА: Pixabay
Директорът на ловешката болница под карантина, прегледала ски учителя от Троян СНИМКА: Pixabay

Д-р Румяна Нановска, директор на болницата в Ловеч, е под карантина, след като прегледала първия заболял от коронавирус от Троян. Лекарката е инфекционист по специалност, наред с нея карантина спазват докторите, медицинските сестри и санитар, които също са били в досег с Веселин Ангелов - учител по сноуборд.

Първите симтоми на заболяването при него се проявили на 10 март. На 14 март бил прегледан в болницата в Разлог, а след рентгенова снимка му поставили диагноза вирусна пневмония. На следващия ден той се прибрал в Троян, като контактите му били единствено със семейството му от 6 души.

След преглед в МБАЛ-Троян Веселин бил приет в инфекциозното отделение на болницата в Ловеч в неделя. Сред контактните с него общо 22-ма от ловешко, са две семейства от 6 души, които му били на гости в Банско. Там той давал уроци по сноуборд. Практитувал професията от 15-16 години и всяка зима изкарвал в курортния град.

В момента състоянието му е задоволително, със самостоятелно дишане е, чувства се добре, каза д-р Анета Винева, директор на РЗИ-Ловеч.

Още един пациент е настанен в инфекциозното отделение в Ловеч. Състоянието му е добро - чакат се резултатите от теста му, каза още д-р Винева.

От понеделник са започнали масирани проверки за спазването на домашната карантина в Ловешка област, съобщи пък шефът на ОД на МВР-Ловеч ст. комисар Милен Маринов. 8 от 53-ма не са били открити на адресите си.

За съжаление имало много фалшиви сигнали за коронавирус на тел. 112, допълни ст. комисар Маринов и напомни, че глобата за това е 2 хил. лева.