Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Професор Милан Миланов Снимка:Архив
Професор Милан Миланов Снимка:Архив

Очаквам взрив от коронавирус в София и всеки нормален лекар го очаква. Тук има огромно движение на хора. Лечението е същото както при грипа, може да се извършва в домашни условия. Няма защо да се плашат хората, но трябваше по-рано да се действа в столицата и държавата, каза в ефира на Би Ти Ви бивш шеф на клиниката по интензивно лечение в „Пирогов“ проф. Милан Миланов.
„Коронавирусът ще смути сериозно работата на „Пирогов“, смята той. „Трябва колегите да са готови за това. Проста е причината. Първият пациент е лежал 2 дни в болницата, в това време са му правени, рентгени, проби в лаборатория, кръвта му е разнасяна, лежал е с болни в стая, сестри, лекари са имали досег с него. Те също трябва да влязат в карантина. Кой ще ги замести?“, каза още проф. Миланов.
„В национален мащаб катастрофално закъсняхме. Ако вчерашното саседание на МС беше преди 40 дни и беше проведено натъмно. Тогава щяхме да имаме маски, а не да внасяме от Турция“, добави бившият шеф на болницата.
Той предложи „Пирогов“ и „Св. Анна“ да не приемат болни и с най-малкото съмнение за коронавирус. „Тези 2 болници да работят с останалите болни, защото нито инсултите са по-малко, нито инфарктите“, каза още проф. Миланов.