Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов Снимка: Фейсбук
Красимир Каракачанов Снимка: Фейсбук

Неразумно и недобросъседско е настаняването на мигранти до границата с България, коментира във Фейсбук заместник министър-председателят, министър на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от пресцентъра на партията.

"Българската армия е в готовност и гарантирам, че нова вълна мигранти към страната няма да допусна. Все пак нека колегите от Гърция да се замислят съпричастни в какво действие по-точно стават", пише Каракачанов.

"Ердоган и неговите провокации спрямо Европа са едно. Съвсем друго е използването на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия хоризонт на Балканите", посочва Каракачанов и допълва, че не хуманно.

"Всички видяхме и репортажите, разпространени от международните агенции, как турски граничари возят и карат насила мигранти да преминават в Гърция. Не може ние да ставаме заложници на чужди конфликти и интереси", пише Каракачанов.

"Нов лагер на българската граница от страна на Гърция е вече тенденциозен. Това ще доведе до напрежение в иначе добросъседските ни отношения. Кому е нужно това", коментира Каракачанов. Той посочва, че България има ясна позиция от самото начало на кризата, както и ВМРО. "България няма да плаща чужди сметки", заявява Каракачанов.