Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Д-р Калин Калинов (вдясно) предупреди семейните лекари да вдигат телефоните си. Снимка: Авторът
Д-р Калин Калинов (вдясно) предупреди семейните лекари да вдигат телефоните си. Снимка: Авторът

Семейни лекари не отговарят на телефонните повиквания, оплакват се пациенти. "Как да спазваме инструкциите и да не излизаме навън, като самите джипита не вдигат телефоните си", жалват се потърпевши.

Една от мерките е всеки, почувствал се с температура и болки в мускулите, да не ходи на преглед, а най-напред да се обади на семейния си лекар. Много от тях обаче не реагират на позвъняванията.

Обмисляте ли санкции за такива лекари, попитахме кризисния щаб в Пловдив.

"Длъжни са да започнат да си вдигат телефоните. В противен случай хората да се обръщат към РЗИ и РЗОК, за да санкционират тези медици", отговори шефът на дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов.

В случай, че в Пловдив бъде регистриран пациент с коронавирус, първата стъпка е болният да се хоспитализира в инфекциозна клиника. По най-бързия начин ще му бъдат направени два теста, за да потвърдят или отхвърлят диагнозата. След това започва епидемиологично проучване с кои хора е контактувал. Същите ще бъдат карантинирани, обясни д-р Калинов.

За снабдяване на социални работници и служители с маски вече е направена заявка от страна на общината. Бройката е 74 стотинки.