Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Гергов
Георги Гергов

Гергов: Да проверяват - не съм си го занесъл вкъщи!

Главният прокурор Иван Гешев да разследва "Пълдин туринвест" - дружеството, чрез което Георги Гергов придоби пловдивския панаир. Това решение е взела парламентарната комисия за борба с корупцията, оглавявана от депутата Борис Ячев. В нея членува и Спас Гърневски.
"На 10 ноември 2016 г. пловдивският общински съвет взе решение да сезира националните разследващи органи за "кражбата на века в Пловдив". Тогава още не беше изтекла давността. Получихме дежурни отговори от типа "Няма данни за нарушения", обясни пред "24 часа" Гърневски.
Според него понеже не можело да изчезнат ей така имоти за 1,2 млрд. лева - на толкова се изчислявали активите на панаира и участието на общината в "Пълдин туринвест", сега възнамеряват да се обърнат към новия главен прокурор.
"Ще му изпратим всички налични документи, с които разполагаме по тази сделка. Нека се запознае и да започне нова проверка, за да излезе истината за Пловдив", настоява Гърневски.
Той припомни, че "Пълдин туринвест" е създадено на 15 юни 2006 г. като съдружие между община Пловдив и бизнесмена Георги Гергов. Първоначално градската управа е държала 75% от капитала, но впоследствие дяловите й са стопени до 25%.

"Някой пак се е объркал. Няма приватизационна сделка, а преструктуриране на панаира с решение на Министерски съвет. Всички изисквания на закона са спазени", категоричен е Гергов. Той припомни, че процедурата е проверявана много пъти и не са открити никакви нарушения.

"През годините имаше много злонамерени интереси към панаира. Горд съм, че го спасихме за Пловдив.  Не съм го занесъл вкъщи", допълни бизнесменът и областен лидер на БСП. Той също припомни, че процедурата е минала през всички нива на съдилищата, включително и през ВКС.

Спас Гърневски от 2016 г. се бори за разваляне на сделката с панаира.
Спас Гърневски от 2016 г. се бори за разваляне на сделката с панаира.