Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Може би новината, че кандидатът за кмет на Париж Бенжамен Гриво от партията на Еманюел Макрон бе принуден да свали кандидатурата си поради публикувано видео със сексуално съдържание с негово участие, се е промъкнала край ушите ви?
А заслужава внимание, защото там отново лъсва руската връзка.
Кой раздуха този скандал, кой даде видеото на медиите и орезили Макрон? Руският художник –акционист Пьотр Павленский. Персонаж с много любопитна история. Той огласи себе си като заши устата си с конец в защита на Пуси Райът, един изцяло проект на ФСБ, целящ да направи либерализма отвратителен в очите на руското народонаселение. Следващата му акция беше да се въргаля гол пред Парламента на Петербург, заковал члена си с пирони към паважа. И накрая – запали вратата на руската светая светих – офиса на ФСБ на Лубянка! Всички тези акции биха завършили с фатален изход за извършителя. Не и за Павленский. Той заминава за Франция, иска политическо убежище и го получава . И започва да гади там – В Париж запалва вратата на централната банка на Франция. Полицията го арестува , но след защитата на експертизите, които го откриват в него „натрапчиви налудни идеи и гранично разстройство на личността”, съдът го пуска на свобода.
Естествено възниква въпросът – откъде такава откачалка става притежател на подобно видео? Очевидно то не му е паднало в ръцете от небето и просто е избран за приносител от изготвителите.
Френската преса задава въпроси. След финансирането на Льо Пен, след алпийската база на ГРУ в Алпите, след терактовете под вида на ИДИЛ, след като жълтите жилетки месеци наред превръщаха Париж в бразилско предградие, след този пореден удар на кремълската агентура – какво още му трябва да Макрон, за да иде в деня на Победобесието в Москва и с дружелюбна усмивка да стиска ръката на Путин? Или той просто се намира в стиснатия

От фейсбук