Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Банковият обирджия - син на скулптора Георги Чапкънов. Константин дължал пари и употребявал наркотици

Арестуваният обирджия на банковия клон от сряда Константин Чапкънов е син на големия български скулптор Георги Чапкънов, научи "24 часа". Той обрал банката с нахлузен на главата чорап. Отмъкнал 11 хил. лв. Криминалистите го хванаха бързо, защото чорапът на главата му се скъсал, а и прозирал. Константин дължал пари и употребявал наркотици. Константин е най-малкият син на твореца. 

"Мой син е, но няма да коментирам, каза пред "24 часа" известният скулптор Георги Чапкънов.

Константин също е скулптор. "Коста и снаха ми са перфектни скулптори, но за съжаление, няма работа и общо взето поменуват покрай мен". Това казва в интервю за бТВ Чапа през 2018 г.

Тодор Чапкънов, средният син на Георги Чапкънов е успешен кинодеец. Той е режисьор на сериала на бТВ "Скъпи наследници", участва в много холивудски продукции, снимани у нас. Пред "24 часа" той каза, че нищо не знае за ареста на брат си.

Произведения на Чапкънов са изложени в Ермитажа в Санкт Петербург, Пушкинския музей в Москва, Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, сградата на Международния олимпийски комитет в Лозана и др.

Съавтор е на герба на Република България (1997 г.); автор е на „Статуята на София“ в столицата (2000 г.). Автор е също на много монети и медали, правил е портрети на едни от най-известните личности на България.