Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Петима души са задържани при специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението, пътната безопасност и установяване на лица с две и повече висящи дела

Арестуван е М.Р., на 33 г., за това, че в жилището си в Смолян, е държал високорискови наркотични вещества - 0,96 грама марихуана, две розови таблетки, реагиращи при извършения полеви наркотест на „опиати" с бруто тегло 0,91 грама,

В Златоград е задържан Е.М., на 16 г., за това, че държал във вътрешния джоб на якето си 41 броя топчета, обвити в станиолени свивки, съдържащи суха тревна маса – канабис, с бруто тегло 55,99 грама.

З.Т., на 22 г., пък е управлявал лек автомобил, марка „Ауди А6“, под въздействието на наркотични вещества, установено с техническо средство. В село Барутин Д.К. управлявал лек автомобил, марка "ВАЗ 2101", със служебно прекратена регистрация през януари 2016 г. Спрямо четиримата задържани са образувани бързи производства, които се наблюдават от прокуратурата.

По време на полицейската операция е задържан и 26-годишен мъж от Гоце Делчев, който се е укривал от изтърпяване на наложено му наказание „Задържане в поделенията на МВР“ за извършена хулиганска проява.

При акцията, която се ръководела от Окръжна прокуратура-Смолян са проведени и превантивни мероприятия спрямо 17 криминално проявени лица.

По линия на контрол на безопасността на движението са проверени 180 моторни превозни средства и 210 лица. Установени са 93 нарушения на правилата за движение по пътищата. Съставени са 18 акта за установяване на административно нарушение и 97 фиша, връчени са 25 електронни фиша.