Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Pixabay
СНИМКА: Pixabay

Българин се барикадира в хотелска стая в Япония за 45 дни, за да играе компютърни игри. Това разкри терапевтът му Тони Марини пред "Дейли рекърд", който го лекува в шотландската болница "Касъл Крейг", разположена на границата с Великобритания.

Имената на нашенеца не се посочват, но се споменава, че е работил като преподавател в колеж и е на 40 години.

Семейството му се обръща към болницата, като преди да го открият е обявен за международно издирване, с молба да излекуват манията му по игрите.

Разкритието за случая идва, след като Марини предупреди за епидемия от зависими от игри и препоръча да се създаде специализирана служба в Шотландия.

Той разказа и за увеличението на деца, които крадат от свои близки, за да си купуват добавки за онлайн игри.

54-годишният специалист е бил пристрастен към кокаина и хазарта, преди да се квалифицира като терапевт. "Зависимостта от игрите е нарастващ проблем, за който Шотландия трябва да помогне".

Той уточни, че българинът бил пристрастен към игрите Fortnite и Call of Duty. Сънародникът ни е обявен за международно издирване, когато спира да се появява на работното си място в Токио.

Полицията го открива в хотелската стая, която мъжът отказва да напусне. Това наложило възрастният му баща да лети до Япония, за да помогне на сина си.

"Баща му, който е на 70 години, трябвало да рита вратата, за да го измъкне, 40-годишният българин е спрял да ползва тоалетната и уринирал в бутилки, за да не прекъсва играта, и почти не е спял", коментира терапевтът Марини.

Първоначално мъжът е пратен да живее при сестра си в Нюкасъл, докато зависимостта му не се проявява отново. Тогава вече семейството му го праща в болницата.

"Проведохме шестседмичен курс и успяхме да стигнем до същината на проблемите му. Сега вече си е в България и отново работи", казва Марини.

Наскоро Световната здравна организация класифицира проблема с пристрастяването към игри като психическо разстройство.

Миналия октомври бе открита и първата клиника за лечение на зависимите от игри във Великобритания.