Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иван Гешев Кадър: БНР
Иван Гешев Кадър: БНР

Сблъсък с президента не сме имали. Това беше институционално искане. Според мен процедурата е ясна. Прокуратурата има много голям потенциал, който не е ползвала много време. Живеем в собствена държава, взимаме добри заплати, член сме на ЕС, така че нямам притеснения, че ще се изтощи прокуратурата. Единственото, което можем да направим, е да дадем на българските гражданите това, което очакват, а то е повече справедливост. Това заяви главният прокурор Иван Гешев пред БНР.

Нямаме неразкрито почти убийство миналата година, освен едно поръчково. Нямаме стотиците престрелки между наркобанди. Една да се случи в България и ще падне правителството. Ние сме богата държава, просто се краде много. и вторият проблем е битовата престъпност. Тези проблеми могат да бъдат сведени до нормални граници, просто трябва да си вършим работата, каза още той.

Главният прокурор и прокуратурата нямат лични врагове. Няма как да се твърди, че това е някакъв реванш. Това е някаква политика на президента да не подписва указите от първия път. Не може никой да му се сърди, така че аз в това не виждам никакъв проблем, допълни Гешев относно отношенията му с президента Румен Радев.

Да те кани съветник, който вероятно е този Митко, на когото е възложено да смачка една проверка, е обидно към институцията. Есемесът естествено, че беше любезен. С мен в последно време всички са любезни. Моето дълбоко разбиране е, че прокуратурата трябва да обяснява своите действия. Ние не се притесняваме от истината, но явно други се, обясни той.