Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов

А преди 10 години нареждаше: Като падат, да ги хващате във въздуха

Боже, боже! Голяма радост!

Така с възклицания и Бойко Борисов, и кметът на Перник Станислав Владимиров посрещнаха снега, който вали вече втори ден и затвори пътищата в Североизточна България.

Много се радвам на снега. Като кмет гледах да не падне и снежинка, хем да спестим някой лев. Не исках да пада сняг, а сега такава радост, да натрупа един метър. Затворили Шипка, а то радост. Такава радост не е била никога, потрети Бойко Борисов от Брюксел вчера, където е на разговори за многогодишната бюджетна рамка на ЕС.

Кметът на Перник вика: “Боже, боже... Голяма радост!”. Сушата е страшна работа. Господ ни чу - прекръсти се премиерът. И продължи: - И за житото добре, и за посевите. Всички язовири бяха празни. По Делиормана от лятото не е падал дъжд. И не само там. Народът е казал “Голям сняг, голям комат”. Не аз - народът.

Заради сушата този сняг всъщност за първи път предизвиква такава радост у Борисов, присъща за всяко дете. Досега снежинките му носеха само неприятности. Преди 12 години, докато е кмет на София, той повежда истинска битка със снега. В началото на 2008 г. столицата е блокирана от снежни преспи. Събрах концесионерите по чистотата и ги пратих да ми доказват маршрутите на всички камиони и им казах, че една стотинка няма да им дам, ако не ми докажат. Аз не съм лягал цяла нощ, с маса таксиметрови шофьори съм говорил тази сутрин и им благодаря за сигналите. Единственото, което можех да направя повече, е да се кача на един самосвал и да почна да ръся и аз сол из града, казва тогава Борисов.

През 2010 г. по време на заседание на правителството нарежда на тогавашния регионален министър Росен Плевнелиев: Отсега искам да чакате с метли и снегорини, като падне снежинка, да я хващате във въздуха! Ако прочета: “Снегът пак ги изненада”, ще бъда много ядосан. Затова ви предупреждавам: в петък ще вали сняг! 

Радостта от снега се видя и около парламента, където столичани бяха направили малък снежен човек.
СНИМКА: ЛИЛЯНА КЛИСУРОВА
Радостта от снега се видя и около парламента, където столичани бяха направили малък снежен човек. СНИМКА: ЛИЛЯНА КЛИСУРОВА