Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Любимият синоптик преживя голяма трагедия малко преди да се завърне на екран като водещ на ново риалити

Известният с усмивката и позитивизма си Емо Чолаков загуби жената до себе си Кръстомира. Трагедията го сполетя едва няколко седмици преди да се завърне на екран като водещ на нов риалити формат.

Половинката на едно от най-харесваните тв лица и майка на двете му дъщери Ема и Дара издъхва след дълга борба с коварно заболяване само на 39 години.

Двойката се запознава в родния град Гоце Делчев още по времето, когато няма интернет, признавал е пред “168 часа” Чолаков преди години.

“Срещнахме се в дискотека, тогава нещата най-често се случваха така.”

Двамата така и не сключват брак, защото достатъчно доказателство за обвързаността им са двете им деца.

Кръстомира е човекът, който свидетелства, че Чолаков не спира да се усмихва дори насън.

“Мисля, че спирам да се усмихвам, когато спя, но не съм сигурен - разказвал е синоптикът пред “168 часа”. - Жена ми твърди, че освен че хъркам, понякога се усмихвам насън, така че и това не е категоричното изключение.

Не трябва да спираме да се усмихваме, ние имаме крещяща нужда от това. Прекалено сме мрачни, затова не ни се получават нещата според мен. Колкото по-черноглед си, такива неща ти се случват. Ако гледаш с усмивка на живота и малко по-небрежно, се справяш по-добре. Усмихваш ли се, и хората ти се усмихват, това е моя теория и досега ми се получава.

Опитвам се да накарам и хората да повярват в това и мисля, че ще им олекне, ако се усмихват по-често. Трябва да го направят искрено и да им идва отвътре.

Поводи има хиляди. Снегът, птичките, всяко едно малко нещо си е повод, просто трябва да го забелязва човек.”

Доказателство, че Чолаков избягва да прави лошите събития още по-драматични и достояние на всички, е, че до трагичната новина за загубата му не беше известно, че жена му боледува. Сега като баща е основна опора в този най-труден момент за двете си момичета.

За зрителите той се завръща от 22 февруари в ефира на Нова телевизия като водещ на новото риалити “Един за друг”, в което 10 двойки ще заложат на силната връзка помежду си, за да докажат, че когато са заедно, са непобедими.

Чолаков ще преживява с участниците всяка емоция и ще върви заедно с тях по пътя към успеха. На финала двойката победител може да спечели от 50 000 до над 100 000 лв.

"Винаги съм чакал това приключение - сподели по-рано по този повод Чолаков. - Нямам търпение да се впусна в това изживяване заедно с участниците, да наблюдавам от първия ред как минават през предизвикателства, които ще ги променят, ще ги правят по-силни - може да науча нещо ново и за себе си."

Неговото оттегляне от Би Ти Ви, след като 13 години поднасяше една по-различна прогноза за времето с шеги, закачки и култови фрази, беше шокиращо за почитателите му.

През април 2019 г. той обяви, че си тръгва от телевизията, за да стане метеоролог в държавното “Ръководство на въздушното движение”. Но изглежда, не може да живее дълго без телевизия.

Като дете той всъщност мечтае да стане водолаз или космонавт.

“Това беше, докато не осъзнах всъщност, че искам да стана метеоролог. Разбрах го в гимназията в момента, в който избрах да уча физика. Тя ми беше любим предмет. Реших, че така или иначе ще продължа с физика и висшето си образование. Оказа се идеалният вариант, пожелавам го на всеки.”

Преди да започне работа в Би Ти Ви и да се прочуе, Чолаков работи пет години като учител. Още по-рано дори се труди две години в една шивашка фирма. Преподавателската професия обаче е пълна с хубави спомени за него.

“Работа с деца, със свежи хора, необременени от всякакви простотии, е суперзареждаща. Не ми се тръгваше оттам, честно казано, но реших, че съм твърде млад, за да се заробвам с една и съща професия до края на живота си. Напуснах работата си с болка на сърцето и с нежелание. Свикнал бях с учениците и те с мен. Бяхме в много приятелски отношения. Трудно беше да се разделим, но съдбата си знае работата.

Бил съм и строг понякога, не може да си постоянно на техния акъл. Но в никакъв случай не съм ги наказвал, мразя наказания. Купонът си е купон, работата си е работа.”

Докато е в шивашката фирма, освен всичко се запалва по шиенето на гоблени. За него те били като да редиш пъзел.

“На хората им се струва странно, защото игла и конец не звучи много мъжко. Получават се много красиви неща и се бях запалил. За две години наших три гоблена. Първия го подарих на църквата, беше черно-бял и много красив. После уших една малка богородичка, тя стана много бързо. Нея си я пазя. Имам и един голям с коне. Него го правих поне година.”

Чолаков наистина бързо спечелва сърцата на хората с колоритните си изяви пред картата в ефира. И през годините няма ден, в който да не му се случи да му се усмихват и да го заговарят на улицата. Позитивизмът го следва плътно. За него най-любимото време е това, прекарано с дъщерите му, естествено. За него няма лоши метеорологични условия, всичко зависи от “времето” у самия човек.

“Обожавам лятото и морето, но не мога да кажа, че не обичам и зимата, и всеки един сезон.

Няма лошо време. Времето е такова, каквото трябва да е. Зависи от това как ще го погледнеш и откъде. Дали през прозореца, или докато си навън в бурята.”