Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Емил Чолаков вече няма да казва прогнозата на времето.  СНИМКА: АРХИВ
Емил Чолаков вече няма да казва прогнозата на времето. СНИМКА: АРХИВ

Един дядо в трамвая ми се скара, че при 35 градуса съм говорил за жеги. На него му били прохладни.

Контрастът север - юг си остава драматичен като турски сериал.

И както се казва - не губете кураж... предстои нов студен тираж.

Навън все по̀ на талази се носи аромат на есен, печени чушки, а скоро ще надградим с кисело зеле.

Това са само малка част от бисерите на синоптика от Би Ти Ви Емо Чолаков. Но зрителите вече няма да ги чуват, защото той каза “довиждане” и реши да тръгне по друг път след 13-годишна кариера в телевизията.

“Емо се насочва към сфера извън медиите, но близка до знанията и уменията му, свързани с метеорологията”, казаха от медията. Негови близки обясниха, че ще работи на летището.

“Винаги съм обичал работата си в Би Ти Ви, защото през всичките години работих това, за което съм учил, което ми доставя удоволствие и ми дава голяма свобода. Имах шанса да представям времето така, както исках да го чуя самият аз - възможно най-приятелски и позитивно. Но дойде моментът да навляза в друга сфера, да овладея още една професия, към която отдавна имам интерес, и да бъда полезен по друг начин”, каза самият Чолаков.

Той е дипломиран метеоролог и геофизик, който в годините се превърна в едно от най-обичаните тв лица, а и стана ръководител на екипа “Прогноза за времето ” в Би Ти Ви.

Чолаков е роден в Гоце Делчев, като много често градът се появява на картата на метеорологичната му прогноза. Завършва физическия факултет на Софийския университет през 1998 г., работи като гимназиален учител по физика в родния си град в ПМГ “Яне Сандански”.

Решава да се премести в София, за да заеме току-що отворило се докторско място в университета. Малко след това разбира, че Би Ти Ви търси специалисти в неговата сфера, и става част от телевизията през 2006 г.