Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Миската не оставя зрителите да я забравят - 6 години на екран в 6 предавания по 3 телевизии

Започва от роля на адреналинка и рубрика “Лудото Славенче” в “Следващият, моля” по TV7

Родният тв ефир отдавна е арена за изява на едни и същи до болка познати лица за зрителя. Те се повтарят и повтарят като коментатори, гости, участници - влизат във всякакви основни и второстепени роли в разнообразни формати. Дори най-коментираното вечерно шоу в ефира на Би Ти Ви стартира с поредната липса на изненада в поддържащото присъствие. До водещия Николаос Цитиридис като ключов партньор с рубрика е Славена Вътова.

Мис България 2006 успява в продължение на цели шест години да марширува в поход на малкия екран в шест различни предавания и три телевизии. Понякога зрителите нямат дори два месеца почивка, в които биха могли да я забравят. Епизодичните и появи като гост, участник в кампании или водеща на някакво събитие също са десетки. Как така - се питат мнозина?

“Досега нещата са се развивали по следния начин: изскача нещо, харесва ми, дава ми се възможността да опитам, да се науча да го правя и се получава.”

С тези думи самата Вътова е коментирала още преди години своето непрекъснато кариерно развитие в телевизионния ефир.

Преди да бъде коронясана за Мис България, манекенката от Шумен печели конкурса “Мис Черно море”. И въпреки че у нас е кралица на красотата, тя решава и заминава за Палма де Майорка, където работи като рецепционистка. По-късно и в частна болница на позиция “Внимание към клиента”. Славена е признавала, че психическото натоварване й дошло в повече, затова след година и половина се завръща у нас.

Канят я да води конкурса “Мистър България”, а след това взема участие в проект, посветен на наркозависимите, който се излъчва в предаването на Марта Вачкова “В апартамента” по БНТ1.

Телевизията, изглежда, тогава я изкушава и привлича неистово. От нейния пръв по-дългосрочен тв ангажимент през 2013 г. в несъществуващата вече TV7 до днес Вътова винаги намира начин да стига до дома на хората. През тези години, без да отсъства задълго от малкия екран, в личен план се омъжва за Юлиан Цолов, който нашумя като българския Вълк от Уолстрийт, и ражда двете им дъщери - Ема и Анна.

В тв изявите си Славена прохожда като асистентка, става водеща на рубрики, минава през крахове, яхва исторически промени, била е дори основен водещ и в момента отново е лице в най-гледаното ефирно време.

2013 г. - пробив на малкия екран. Асистентка в “Следващият, моля” по TV7

Телевизионната игра “Следващият, моля”, която донякъде е по-разчупена версия на “Стани богат”, стартира в ефира на TV7 на 5 октомври 2013 г.

Водещ е Башар Рахал. За развлекателния тон на шоуто отговарят също така седмина помощници, сред които са Деян Неделчев - Икебаната, Бориса Тютюнджиева и други. В ролите на адреналинки асистенки влизат Славена Вътова и Тамара Асанова. Това е първата редовна изява пред камерите за малкия екран на Мис България 2006.

По всичко личи, че това не е достатъчно за Славена, която скоро след началото се сдобива и със своя рубрика чрез образа на Лудото Славенче. Във всяко предаване тя се превъплъщава в различни персонажи като част от кратък скеч, след който има задаване на въпроси. Зрителят я е гледал като оперна певица, сумист, щангист, тракторист, миньор, инспектор, монахиня и т.н.

Този свой опит по-късно тя определя като: “Тотално вадене от зоната на комфорт”.

През 2014 г. приключва първият сезон на шоуто. Предаването е обречено да няма бъдеще заради краха на телевизията през същата година.

Това не е краят, а само началото за Вътова, която вече е спечелила актьора Башар Рахал и се включва в следващия му проект, като прескача с него в друга телевизия.

2015 г. - водеща на рубрика в “Бездомното шоу на Башар Рахал” по Би Ти Ви

След сбогуването със “Следващият, моля” водещият на шоуто започва да мисли за други възможни проекти. В разговор за това с продуцента Ники Николов на двамата им хрумва идеята за “Бездомното шоу на Башар Рахал”. Главният изпълнителен директор на Би Ти Ви тогава Павел Станчев харесва плановете им и предаването на Рахал като продуцент и водещ стартира като късно вечерно шоу след “Комиците”.

В импровизирано студио на различни места Рахал провокира гостите си да се представят в невиждана досега светлина - без претенция, а чрез самоирония да бъдат разкривани.

Естествено, водещият има нужда от женско присъствие и не е забравил приятелката си Славена, която става асистент със своя рубрика.

Рейтингът им не оправдава очакванията и след 6 епизода шоуто е преместено в съботните следобедни часове.

Един от гостите им е самият Стефан Данаилов, който режисира сцена от “Дами канят”, в която Башар и Славена разиграват момента с репликата “Ти знаеш ли, че имаш страшни очи?!”.

Дори участието на Мастера, учител на Рахал, не спасява предаването от потъване.

И това не стопира тв кариерата на амбициозната Славена. Тя остава в телевизията дори след Рахал, когото заменя с Део.

2016 г. - ководеща на “Спорт ТОТО” по Би Ти Ви

Мис България 2006 някак успява да яхне дори исторически събития в ефира.

В края на 2016 г. се прави тотална промяна, като част от игрите на Българския спортен тотализатор преминават от БНТ в Би Ти Ви. Това се случва за първи път в историята на тотото. От 1975 година има телевизионно теглене на тиражите, което винаги е било по държавната телевизия.

Водещ на “Спорт ТОТО” е Део, а към него като ководеща се присъединява Вътова.

Любопитното е, че тотото прескача в ефира на Би Ти Ви, а само две години по-късно Вътова вече е в този на БНТ. Където “ко-” вече е минало за нея, тя влиза в ролята на основна водеща. Днес до Део е актрисата Марина Кискинова.

2018 г. - водеща на предаването “Спортисимо” по БНТ

В началото на новия тв сезон през 2018 г. по държавната телевизия на 17 септември от 17, 30 часа стартира първото в българския ефир куиз шоу изцяло на спортна тематика - “Спортисимо”. Негов водещ е Славена, загърбила позициите на асистентка. Всеки делничен ден два отбора от по трима играчи мерят сили в бързина, наблюдателност и познания за различни спортни дисциплини. В първите издания на телевизионното шоу се състезават популярни лица. Повторенията се излъчват по БНТ3 от 19,50 часа.

Като водеща Вътова е признавала, че заради тази си работа е започнала да обръща повече внимание на спорта. Преди това е гледала футбол предимно когато нейният съпруг го е правил, а двамата се обзалагали кой ще спечели. Тя не крие и че се е притеснявала от тази нова отговорност на основен водещ. Разбира се, случвали се редици гафове - голяма част от които били нейни падания по многото малки стълби в студиото в по-неосветените зони.

През август 2019 година БНТ съобщава, че спира предаванията “Стани богат” и “Спортисимо”.

Това изобщо не е шок за Вътова, която не губи никакво време. Още от 15 септември отново е пред драгия зрител, като оценява други кандидати за слава, които искат да си откраднат малко ефирно време.

2019 г. - жури в “България търси талант” по Би Ти Ви

“Харесва й да е пред камерата, да носи рокли, да спортува, да пее силно и... фалшиво. Успява да съчетае функциите на модерна работеща майка и съпруга, телевизионер, с поддържането на перфектна визия.”

Това е само част от начина, по който е промотирана нейната нова роля на жури в шоуто “България търси талант” в друго предаване на телевизията.

Вътова отново не крие, че е била много притеснена заради отговорността да дава мнение за труда на хората. Според нея талантът не може да бъде затворен в едно изречение, ограничен само в сценичните изкуства, които сме свикнали да гледаме.

Финалът на “България търси талант” е на 15 декември 2019 г.

Едва шест седмици по-късно - на 27 януари 2020 г., по Би Ти Ви стартира най-очакваното и коментирано вечерно предаване след оттеглянето на Слави Трифонов - “Шоуто на Николаос Цитиридис”.

С рубрика като подкрепление на новото (гръцко) лице на телевизията Цитиридис е отново Славена Вътова.

2020 г. - ководеща в “Шоуто на Николаос Цитиридис” по Би Ти Ви

Всеки ден в праймтайма тя се изявява като партньор на водещия във и извън студиото.

Донякъде с работата си повтаря това, което правеше заедно с Башар Рахал - поставя хората в нестандартни комични ситуации за чисто забавление.

И на фона на препирните в онлайн пространството за това чие вечерно шоу е по-по-най в контекста на тв борбите много коментари бяха насочени към вечното присъствие на Мис България 2006.

“Защо се изяждате взаимно?! - пошегува се във фейсбук актрисата Йоанна Темелкова. - Елате в инстаграм и спрете “да си тровите нервите”. Славена и там я има, споко!”