Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мария Игнатова и Алекс Раева като водещи на "Х Фактор"
Мария Игнатова и Алекс Раева като водещи на "Х Фактор"

Късметът на продуцента - това е краткото обяснение за явлението хубава водеща на телевизионно риалити.

Защото красивата ѝ външност не е достатъчна, трябва и акъл. И още чар, добро образование, камерата да я обича, артистизъм без преиграване, отлично чувство за хумор, бърз ум и мигновени реакции, талант за общуване, чуждият език на високо ниво е предимство, правоговор и перфектно владеене на българския - с една дума, харизма. И на всичкото това отгоре да е достатъчно скромна, да не вири носа си и да не отблъсква хората със студенина.

Българските продуценти са намерили късмета си в лицето на пет красиви жени, които водят риалити програми у нас. Ето ги.

Мария Игнатова

се маха от

“Господари на

ефира”,

замества я Зуека

Васил Василев сяда на нейното място до Димитър Рачков на 5 ноември.

Промяната е предизвестена още когато Мария Игнатова и Рачков се събират като водещи на предаването на 10 септември. Това е голяма новина и за тях двамата. От една страна, защото не са водили заедно “Господарите” от 7 години. А от друга, малко преди телевизионната работа са се събрали отново да живеят заедно.

МАРИЯ ИГНАТОВА
МАРИЯ ИГНАТОВА

Любимата двойка на България се разделя миналото лято след 8-годишна връзка. Причината не е нито ревност, нито скандал, просто нещата помежду им не вървят. И понеже жълтите издания не спират да пишат за тях, а и приятелите им все ги питат, Рачков пише кратко изявление до медиите, че вече не са заедно. И смята темата за приключена. Двамата никога не са си позволявали да занимават публиката с личните си радости и тревоги. Въпрос на възпитание. Затова и не искат да обсъждат раздялата си, както и щастливата развръзка това лято.

Рачков и Мария се запознават преди 8 години в студиото на “Господари на ефира”. На практика ги събира продуцентът на предаването Джуди Халваджиян, след като кани Игнатова за водеща в шоуто. По онова време Рачков вече е част от екипа.

“Мислех, че ми се обаждат за адреналинка, макар че имах усещането, че вече съм възрастна за тази роля. Когато ми казаха, че ме канят за кастинг за водеща, се държах хладнокръвно. И изкрещях веднага щом затворих телефона”, разказва след време Игнатова.

Рачков и Мария не се женят, съвместното съжителство им е достатъчно. Децата им също се разбират, приятели са и учат в едно училище - френския лицей “Виктор Юго”. Синът на Мария - Виктор, е от брака ѝ с бизнесмена Петко Димитров. Синът на Рачков, който носи неговото име, е от Христина Апостолова - главната сценаристка на сериала “Откраднат живот”, както и на “Столичани в повече”. Тя е и актриса.

Хубавата Мария е родена на 26 септември 1979 г. в София в семейство на инженери - машинен и химик. Родителите ѝ се разделят, когато тя е 12-годишна. Завършва средното си образование в САЩ, поради което владее английски на изключително високо ниво. После учи моден мениджмънт в Холандия, но ѝ се налага да прекъсне. В крайна сметка завършва тв журналистика в частен колеж. Междувременно работи като модел, записва три песни, участва и във филми, докато намери мястото си в “Господари на ефира”.

Сега, след като участието ѝ в сатиричното шоу на Нова тв приключва, ще си почива до Нова година. Когато медията обяви, че ще прави пак “Х Фактор”, Игнатова отново ще се върне като водеща на музикалното риалити заедно с Алекс Раева.

Алекс Раева пусна

първия си

музикален албум

Първият формат, за който събират Алекс Раева и Мария Игнатова, е “България търси талант”. Шоуто тръгва на 1 март 2010 г., но продуцентът Магърдич Халваджиян обявява водещите няколко месеца по-рано. Когато предлагат на Алекс да влезе в шоуто, Мария вече е избрана. “Явих се на кастинг. Много неубедително, общо взето по терлици влязох в този бранш. Не бях хич добра, но пък имах усещанато, че е добре да съм хитра и в продължение на година попивах всичко, което Мария вече беше научила преди мен. Тя е моят учител във воденето”, разказва сега Раева.

АЛЕКС РАЕВА
АЛЕКС РАЕВА

Още в самото начало двете с Мария си пасват - за всички е ясно, че я има химията между двете. “Първоначално ние се харесахме като хора, а след това станахме тандем като добри водещи.”

Алекс от малка расте в артистична среда - родителите ѝ са актьорите Илия Раев и Наталия Бардская. От 4-годишна свири на пиано, а малко по-голяма тръгва на уроци по рисуване, танци и оперно пеене. Тя завършва едновременно Музикалното училище (оперно пеене и пиано) и Техникума по текстил и дизайн на облеклото. През 2008 г. се дипломира в Художествената академия със специалност “Дизайн на рекламата”. Като студентка става беквокалистка на “Ку-ку бенд” заедно с Деси Добрева. Няколко години по-късно напуска и започва да гради самостоятелна кариера. Издава няколко сингъла, а само преди няколко дни беше премиерата на първия ѝ албум. Направи тавата “Му” (“Мой” - от англ.) в чил аут и ню джаз звучене. “Това е дълго чакан лукс, който се радвам, че успяхме да осъществим с групата Mind Trips. Досега не съм успявала да излея общо чувство в 10 песни. Надявам се, че ще има още такива албуми, защото имам още какво да изливам”, казва Раева.

Пеенето до голяма степен ѝ помага при воденето, защото вече има опита на сцена и не трябва тепърва да се учи как да се отпусне на нея. “Самият поглед към музиката много помага във всяко отношение в живота. Колкото повече изкуства един артист практикува, това разширява мирогледа ти.”

Като всеки водещ, задържал се достатъчно дълго на екран, и на нея ѝ се случват различни гафове. “Нашата връзка с Мария се гради на това, когато някой сбърка, другият да го спаси в ситуацията и да го направи по забавен начин. Един от големите ми гафове е стабилно падане на сцената, но за сметка на това с много елегантно излизане от ситуацията”, усмихва се Раева.

Все още не е ясно кога ще се появи пак на малкия екран. “Телевизията ти дава много, но може би това, което ти взема, е спокойствието, което повечето хора имат - да знаят за 1-2 години напред какво ще правят, как ще се развива животът. Не е ясно кога пак ще ме видите на екран, но се надявам да е колкото може по-скоро и да е с Мария.”

Алекс Сърчаджиева

опитомява тв

животно

Нямаше как Александра Сърчаджиева да не стане актриса при това родословно дърво по бащина линия. И то много добра актриса благодарение и на гените, наследени от майка ѝ Пепа Николова - може би най-готиния и щур саморасляк на българското кино и театър.

Дядо ѝ Стефан Сърчаджиев е един от най-големите български режисьори - специализирал в Париж, създал и ръководил три театъра - “Опитен театър”, Скопски народен театър и Сатиричния. Негови синове са актьорите Йосиф Сърчаджиев, бащата на Алекс, Стефан Сърчаджиев-Съра, режисьорът Богдан Сърчаджиев-Бондо и художникът Николай Сърчаджиев.

Александра Сърчаджиева като водеща на “ВИП Брадър” с Ники Кънчев
Александра Сърчаджиева като водеща на “ВИП Брадър” с Ники Кънчев

Само на три години е, когато усеща магията на киното - Иван Андонов я снима във филма си “Мечтатели”. След 5 години момичето играе и във филма му “Вампири, таласъми”, където вече дели мегдан с майка си Пепа. Двете са заедно и в късометражния филм “Валсове и танга от село Бела вода” (2007). Най-добрата (засега!) изява на Александра е във филма “Шивачки”, беше номинирана за награда за главна женска роля.

Когато е на 17 - през 2000 г., Алекс влиза в екипа на музикалното предаване по “Канал 1” на БНТ “Мело ТВмания” и тук проличава талантът й на водеща. Тя е в компанията на Петя Дикова, Ники Илиев, Йоанна Драгнева, Ива Софиянска и Атанас Михайлов. Този талант на Алекс ще се развива с годините, за да я направи незаменима водеща на “Биг Брадър”.

Но преди това Алекс завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков и на 1 септември 2006 г. е приета в трупата на Военния театър. Играе в постановките “Ножица трепач”, “Процесът срещу Дон Жуан”, “Чайка”, “Боряна” и други.

През 2014 г. отива в Сатиричния театър, където беше последният пристан на майка ѝ Пепа Николова.

От 2012 г. води риалити предаването “Биг Брадър”, няколко години си партнира с Ники Кънчев. “Биг брадър” е особено телевизионно животно, изисква пълна отдаденост. Алекс има вродените качества да отиграва ситуации - по комедиен или пародиен начин според ситуацията”, казва Кънчев за своята партньорка.

Актрисата много добре разказва повествованието, реактивна е и умее да влиза в бърз контакт с публиката, независимо каква е аудиторията.

Каквито и житейски проблеми да има, тя бързо влиза в роля и застава пред многобройните зрители на “Биг Брадър” усмихната и изглеждаща щастлива...

Мария Силвестър

води рубрика в

“Мармалад”, а

напролет - пак

“Бригада нов дом”

Мария Силвестър е едно от най-разпознаваемите лица на българския екран. Сред отличителните ѝ черти са черна коса, дълги крака и заразителен смях. Водеща е на единственото в момента социално предаване в българския ефир “Бригада нов дом”, което ще има четвърти сезон през пролетта. А дотогава зрителите могат да я гледат всяка събота в “Мармалад”, където води рубриката “Топ 10”.

МАРИЯ СИЛВЕСТЪР
МАРИЯ СИЛВЕСТЪР

Преди да се заеме с “Бригада нов дом”, брюнетката е водила много други предавания и рубрики. Казва, че всички те са разкрили различни аспекти от характера и заложбите ѝ и обича работата в телевизията. Но признава: “Бригадата” ме промени най-издълбоко”. Всъщност освен благородство, фотогеничност и красота Мария Силвестър разполага с още куп таланти. Това, което малко се знае, е, че има дипломи по право и психология. Засега обаче не мисли да се връща към тези професии. Сред талантите ѝ е и певческият. А миналата година тя и съименничката ѝ Мария Каракушева направиха “Концерт за две Марии и едно пиано”. Мария Силвестър рядко говори за личния си живот. Преди време тихо и без медиен шум се разведе с бащата на детето си Силвестър Силвестъров, от когото има син - Давид. Жълтите медии постоянно ѝ приписват връзки с различни мъже, но тя мълчи по темата. Иска хората да я свързват с професионалния ѝ живот.

Мис България 2006

Славена Вътова за

първи път води

сама в “Спортисимо”

Познатата като Мис България 2006 г. Славена Вътова от началото на новия телевизионен сезон е водеща на тв предаването “Спортисимо” по БНТ. Затова всеки делничен ден ѝ се налага да усмирява неукротимите Тити Папазов и Вили Вуцов. Те са капитани на двата отбора от видни български спортисти, актьори и журналисти, които се съревновават с познанията си в областта на спорта. Красавицата има опит в спорта. Още като ученичка спортува лека атлетика. По-късно покрай брат си се запалва по тениса на маса и дори става част от училищния отбор в Шуменската математическа гимназия. Участва на състезания, печели медали и дотолкова се вманиачава в спорта, че дори започва да се изгърбва от постоянното навеждане към тенис масата.

СЛАВЕНА ВЪТОВА
СЛАВЕНА ВЪТОВА

Тогава майка ѝ решава да я превърне в дама и я записва на курсове за модели с надеждата да си оправи стойката и походката. Първият конкурс за красота, на който се явява, е в гимназията. За него я записват съучениците ѝ. Щом го печели, започва да участва на “Топ модели Шумен”, “Мис Шумен”, докато стига до короната на “Мис България” през 2006 г.

Освен тв водеща Славена Вътова е и отдадена майка. Тя се грижи за двете си дъщери Ема и Анна. По-голямата Ема е на 3 г. и вече спортува активно. В детската градина ходи на карате и йога. Малката Анна е едва на година и когато Вътова и съпругът ѝ Юлиян Цолов не могат да се справят с грижите, на помощ идват бабите и дядовците. След двете бременности Вътова качва по 25 кг. Успява да възвърне добрата си фигура бързо, но с тренировки и правилен режим на хранене. Ограничава джънк фууда (от англ. - вредната храна). Замества сладкото и хляба с добри въглехидрати като ориз например. Основно приема месо, яйца, плодове и зеленчуци. Не спира да посещава фитнес залата или групови спортни занимания като кросфит и пилатес.

“Спортисимо” далеч не е първото предаване, в което Славена Вътова се появява в ролята на водеща, но то е първото, в което води сама. Партнирала си е заедно с Део в “Българския спортен тотализатор” и с Башар Рахал в “Бездомното шоу на Башар Рахал” по Би Ти Ви. Едно от най-любимите ѝ тв участия е в “Следващият, моля” по ТВ7. Там основен водещ е Рахал, а Вътова има рубрика “Лудото Славенче”. В нея Славена Вътова се превъплъщава в различни роли - като оперна певица, автомонтьор, щангист, миньор или детектив и изиграва кратък скеч.