Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Гледайте и споделете, за да разберат онези, които по някаква причина са пропуснали да осъзнаят какво зверство извършват българските комунисти и как наследниците им днес тъпчат паметта на жертвите на безчовечния им режим.

На 1 февруари 2020 година се навършват 75 години от края на най-големия процес на т.нар. Народен съд, в резултат на който след 9-и септември 1944 година в България са убити близо 3000 души, а над 7000 българи са избити без съд и присъда.

1 февруари е ден на памет и преклонение пред жертвите на комунизма. Това е ден, в който всички, които споделяме ценностите на демокрацията и виждаме развитието на България като свободна държава, свеждаме глава пред хората, чиито живот и съдби са потъпкани от комунистическата диктатура.

Народният съд не е нито легитимен, нито справедлив съд на лица, виновни за репресии, убийства или обвързване на България на страната на нацистите по време на Втората световна война. Той е форма на брутална политическа репресия по заръка и модел на Йосиф Сталин и болшевишкия режим в Москва срещу един основен кръг от публични фигури в България, които се разглеждат като пречка пред установяването на комунистическа диктатура в страната. Народният съд не е съд, а акт на политически терор, инструмент на насилие за установяването на тоталитарен режим по руски образец, който откъсва страната ни от Европа и свободния свят за десетилетия наред.

Народният съд може да бъде само и единствено еднозначно и категорично осъден, защото той представлява облечен в привидно правна форма акт на масово политическо убийство.

Липсата на ясно и категорично осъждане на Народния съд днес означава само едно - липса на истинска съпричастност към демокрацията и обществения порядък, основан на свободата на личността и правата на човека. Липсата на осъждане на терора на Народния съд днес означава прикрита готовност за такъв терор отново утре.

#НаТаяДата

*Емил Джасим във фейсбук