Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Корнелия Нинова КАДЪР: БНТ
Корнелия Нинова КАДЪР: БНТ

Категорично заставаме зад президента. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по повод изнесените от прокуратурата СРС записи, за които се смята че има участие държавният глава, предаде БНТ.

Според Нинова от съдържанието на СРС личи, че няма никакво закононарушение.

"Оценяваме тази атака срещу президента като разрушаване на държавността, виждаме я като част от процес да се затвори устата на хора с различно мнение, хора, които критикуват, които смело изразяват своята позиция", каза тя.

"Процес, защото той започна преди години първо с атака към опозиция. Мои колеги бяха месеци наред проверявани - компроматни войни и т.н., мина през журналисти, които бяха уволнявани и им бяха изключвани микрофоните в Министерски съвет. Продължи през протестиращи, които бяха снимани, правят им се актове като например протестиращите във Видин, месеци наред ги водят по районни управления на МВР на разпити за протести, за да се стигне онзи ден до обгазяването и най-накрая до най-високото равнище в държавата. Това е процес на сплашване, на отстраняване по някакъв начин на тези, които имат различно мнение, критикуват властта и имат смелостта да го изразят", продължи Нинова.

По думите ѝ премиерът Борисов е изключил микрофоните в Министерски съвет, а актовете на протестиращите се правят от МВР.

"Това е стил, модел на управление, който оценяваме по следния начин - последна фаза на властта, която се задържа чрез страх и репресии", допълни лидерът на БСП.

Според Нинова акцията срещу Божков ще е успешна, ако завърши с осъдителна присъда, Ако се проточи в годините и завърши както досега, без краен резултат, значи не е била успешна, каза тя.