Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Към момента Васил Божков е обвиняем по 7 обвинения - ръководител на организирана престъпна група, принуда, данъчни престъпления, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба - и е обявен за общодържавно и международно издирване, тъй като същият е напуснал границите на страната. Нямам разрешение да коментирам подробности. Нашата работа е, когато констатираме нарушения, да повдигнем обвинения и да изправим конкретните извършители пред българския съд. Ще положим всички усилия той да бъде доведен пред българския съд. Той е поредният олигарх, който бяга от България. Това заяви главният прокурор Иван Гешев по адрес на Васил Божков.

Факт е, че е извън страната, но не съм сигурен точно къде се намира, но ще го приберем, каза още той.

"Това, което е в медиите, не са СРС-та, а са извадки, за които има разрешение от наблюдаващите прокурори. Работата на прокуратурата е да спазва закона. Прокуратурата и главният прокурор не влизат в лични битки. И такива действия прокуратурата предприема спрямо всички лица. Нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност, когато са налице доказателства спрямо всяко едно лице в България, без да има значение каква позиция заема, коментира Гешев по казуса с изнесения разговор между президента Румен Радев и командира на ВВС ген.-майор Цанко Стойков.

Докато аз съм главен прокурор, прокуратурата ще направи всичко необходимо, което не е свършено много време. Искаме този криминален преход да свърши. Не може плюсовете да са само за едни - за богатите, време е всеки да плати цената за това, което прави. Ние не преследваме само богати хора, но всеки трябва да си спазва задълженията, добави той.

Не може да дължиш 555 млн. лева от лотарийни игри за една година на държавата - това са 100 лева към всяка пенсия, каза Гешев.

Задържани са общи 16 души в акцията на Спецпрокуратурата и МВР, като 8 от тях са от Комисията по хазарта, включително нейния председател Александър Георгиев. Те са с полицейски арест за 24 часа и тепърва наблюдаващия прокурор ще реши на кого да повдигне обвинения.

Иван Гешев Кадър: "Канал 3"
Иван Гешев Кадър: "Канал 3"