Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКИ: Йордан Симеонов
СНИМКИ: Йордан Симеонов

Ако докладът на АДФИ за плащаните от хазартните фирми такси е верен, много хора ще имат проблеми.

Това обяви в началото на заседанието на правителството премиерът Бойко Борисов.

Това е първият личен коментар на министър-председателя, след като лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе законопроект, с който се одържавяват лотарийните игри. Проектът пък предизвика обвинения от страна на бизнесмени Васил Божков, че се цели национализация на неговите лотарийни фирми и даването на бизнеса на друг човек. Той каза и, че ако му вземат "Националната лотария" няма как да издържа футболния клуб "Левски".

Имам на бюрото си доклада на АДФИ, който е до главния прокурор а финансовия министър, къде в него става въпрос за ФК "Левски", запита Борисов реторично министрите си.

В доклада има имена на много фирми, няма да ги коментирам като имена. Но никъде там не пише за "Левски". Не мога да видя връзката между таксите, плащани за хазарт и "Левски", каза още Борисов.

"За какво одържавяване и каква национализация се говори? Никой на никого не взема фирмата. Ако някой не си е платил таксите, ще му се вземе лиценза, фирмата си е негова", коментира още премиерът.

Борисов е поискал в Закона за хазарта да има специален текст, ако бъде прието предложението лотарията да стане държавен монопол, за да спрат спекулациите, че бизнесът ще отиде при друг човек. "Възложил съм на Горанов и Менда Стоянова изрично да се впише, че няма да се дава на концесия, че ще е забранено за приватизация. Да е сигурно, че освен държавата никой друг няма да се занимава с тази дейност", обясни премиерът.

"Левски" е имало много преди мен, ще има много след мен, имало го е преди Божков, ще го има и след него. Винаги ще има "Левски", каза още Борисов. В цялото му изказване това бе единственото споменаване на името на Васил Божков.

Утре премиерът ще се срещне с фенове на "Левски", за да им обясни своята позиция. Срещата бе поискана от феновете след призив на Божков.

От ВИКТОР ИВАНОВ в. "24 часа"