Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: pixabay
СНИМКА: pixabay

35-годишната родилка, която бе транспортирана по спешност с хеликоптер от Силистра във Варна е в тежко състояние. Тя е била приведена в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение във варненската Университетска болница "Света Марина" в понеделник към 18.00 часа. Работната й диагноза е HELLP синдром, мозъчен инфаркт, кома и множествена органна недостатъчност. Състоянието е след четвърта бременност и второ преждевременно раждане, съобщиха от лечебното заведение.

Пациентката е постъпила в УМБАЛ "Силистра" няколко дни след раждането, след като се е почувствала зле, станала объркана и унесена, пожълтяла и започнали гърчове, откъдето е била приведена в интензивното на варненската болница "Света Марина". В момента е в тежко състояние, дълбока кома, Глазгоускакома скала - 3 т, чернодробна и дихателна недостатъчност.

Лечението продължава съгласно работните диагнози и динамичните изменения в състоянието, обясни проф. д-р Вилиян Платиканов, началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение в „Света Марина“.