Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

В родината му го признаха за виновен в сексуални извращения с деца и трафик на жени

Две години и половина след като бе арестуван в Бургас, руският сексгуру Митрадевананда Свами бе осъден в родината си на 16 г. в наказателна колония със строг режим.

Дясната му ръка - красивата руска психоложка

Татяна Себерцова,

получи 15 г., но в затвор на общ режим. Третият подсъдим Димитрий Цатурян бе осъден на 6 г. при строг режим. Новината разпространиха руски медии на 17 декември.

Митрадевананда Свами, чието истинско име е Сергей Кириенко, бе преследван в Русия като лидер на престъпна група, извършвала брутални сексуални извращения с деца и експлоатирала млади жени, като ги трафикирала като сексробини. Чрез интернет били набирани жени от Русия, Украйна и Беларус и принуждавани да прекъснат всякакви контакти с близките си, да имат сексуални отношения само с Митрадевананда Свами, да участват във филми с порнографско съдържание и да проституират в Европа, САЩ и Мексико.

Докато бил в Подмосковието, гуруто живеел в голямо имение с 10-15 момичета наложници, които задължително трябвало да правят секс с него. Руснакът, който бил и йога инструктор, ги убеждавал, че сексът е част от пътя, по който ще постигнат духовно извисяване. Сред младите жени имало и с малки деца, които също били използвани за порносцени, а някои от дечицата после мистериозно изчезвали, твърдят руските власти.

Руснакът, водач на сектата "Каула Дхарма", имал и канал в ютюб, създаден през 2012 г. На хилядите си последователи чрез различни видеа гуруто

разкривал тайните на йогата и духовното израстване чрез сексуални техники

На някои от записите се вижда как Митрадевананда Свами седи на златен трон, облечен в копринен халат, а в други около него са снимани красиви момичета по бельо.

Сексапилната психоложка Татяна Себерцова също се появява в някои от клиповете.

Тя бе задържана в Бургас заедно с Митрадевананда Свами. Младата жена бе върната на властите в Русия в началото на септември 2017 г., докато екстрадицията на сексгуруто се превърна в истинска съдебна сага. В крайна сметка той излетя с полет за Москва при изключителна конспиративност в края на октомври 2017 г.

“Жив няма да стигна в Русия”, казал Митрадевананда

Свами няколко дни преди първата дата на екстрадицията - 20 септември. На 19-и е открит безжизнен, с пяна на устата в килията си в бургаския затвор.

Суперозадачени, бургаски лекари установяват, че гуруто е в кома, но с кръвно 115/80 и перфектни жизнени показатели. Съобщават официално, че пациентът е с нарушено съзнание,

в кома от неустановен произход

Запознати с йогийските практики намекнаха, че като дългогодишен йога инструктор Сергей най-вероятно сам е предизвикал състоянието си със специални техники. Странната кома на Митрадевананда постави в шах българските власти и забави екстрадицията на руснака с месец. Свами се събуди седем дни по-късно в бургаската болница в отлично физическо състояние.

Преди отчаяния си ход той и приятелката му Татяна на няколко пъти поискаха политическо убежище у нас с мотив, че били преследвани в родината си заради политически и религиозни убеждения.

40-годишният ексцентрик и вярната му последователка са арестувани в Бургас на 30 май 2017 г. след получен сигнал, че се издирват с червена бюлетина на Интерпол. "Единственото, което ръководя, е моето семейство.

Имам жена

с активна

гражданска позиция,

както и приятели и не толкова близки последаватели.

Това е ново религиознно движение, което няма регистрация, но хората в него са обединени от ценности. Приятелите и близките на моето семейство знаят, че информацията, която получават от мен и моята жена, идва директно от бог Шива - най-древния йога на Вселената, Властелинът на всички светове, защото аз му служа с всяко мое вдишване и издишване", заявява гуруто пред съда в Бургас.

А защитната му теза звучи така: "Всички обвинения към мен са лъжа, това е абсолютно политическа работа, аз ще искам политическо убежище.

Всички, които искат да се приближат до мен, до моето формирование, попадат в Интерпол

В момента в Русия има жестока преса. Въпреки че хората са свободни да се обединяват, сега могат да правят това само с разрешение на някои силови ведомства."

Престоят на руския сексгуру в затвора също му донесе куп неприятности, след като се оказа, че зад решетките го хранели с твърде много захар, било пълно с хлебарки, а в килията му нямало условия да спи с вдигнати крака, както повелявали следваните от него йога техники. В крайна сметка ръководството на затвора допусна

сподвижници на Свами да му носят определена храна,

която той приемал само веднъж дневно.

По данни на руските власти Свами се е укривал по повод на дело за убийство на малолетно дете, извършено на 18 юни 2016 г. Бил заподозрян и за изчезването на друго малолетно дете, отвлечено от сектата му "Каула Дхарма". Става дума за 5-годишно момченце, чиято майка била една от последователките на сексгуруто. По данни на Следствения комитет на Руската федерация момченцето е било похитено в Москва, където живеело при баба си и дядо си, но след няколкомесечно издирване е открито живо и здраво в Беларус. При провеждане на мащабната акция за издирване на детето в различни точки по света са задържани трима души, замесени в похищението, обявяват руските власти в края на 2017 г.

Според обвинението Сергей и Татяна брутално са малтретирали сексуално деца, вкарвайки им предмети в ануса и нанасяйки им удари с различни предмети по половите органи. В съда в Бургас младата рускиня Татяна разказва, че била дипломиран психолог и работела като младши преподавател в Москва. Тя дори подложи на съмнение методиките на клиничните изследвания, проведени от местен психолог и психиатър, които излязоха със заключението, че Себерцова е вменяема и може да носи отговорност за действията си.

В сагата с руския гуру, задържан в морския град, се намесиха и негови верни последователи, които разпънаха палатки в знак на протест срещу Съдебната палата. Те обявиха гладна стачка и останаха повече от месец в градинката пред съда, докато Митрадевананда не бе екстрадиран.

Докато траеха съдебните процедури по екстрадицията на руснака,

той смени

няколко адвокати,

защото нямал доверие на никого от тях. Един от защитниците му разкри пред "168 часа", че Митрадевананда Свами пребивавал в България от април 2016 г., като минал през всички процедури в сектор "Миграция".

На 29 май 2017 г. Свами сам се явил в сектора, за да поиска удължаване на пребиваването си в България. Дори помолил да бъде извършена проверка дали не се издирва от руските власти, тъй като имал такава информация от приятели. Едва тогава станало ясно, че руснакът е обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол, и бил задържан.

Руски сексгуру, дирен за убийство на дете, върти домашно порно