Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

40-годишният руснак позира на трон. Снимка Архив
40-годишният руснак позира на трон. Снимка Архив

Соченият за лидер на руската секс секта Каула Дхарма - Митрадевананда II, известен като Свами, остава в ареста. Бургаският окръжен съд разпореди постоянна мярка задържане под стража, а на 14 юли ще се гледа делото за екстрадацията му в Русия.

Митрадеванда, чието истинско име е Сергей, се издирва от федералните власти, включително и с червена бюлетина от Интерпол, за да бъде съден за мъчения и сексуално насилие над момичета от Русия, Украйна и Беларус, с които снимал порнофилми и ги принуждавал да проституират. Заповедта за задържанвето му е издадена на 5 април от Преснеския районен съд в Москва. Срещу Митрадеваннада са повдигнати две обвинения, по които според руските закони може да лежи от 3 до 7 години и от 13 до 20 г. за убийство на дете.

4-годишният гражданин от Хабаровск бе арестуван в началото на юни и поиска политическо убежище у нас, твърдейки, че в родината му имало "голяма преса" над него.

Защитата на Свами поиска да бъде пуснат под домашен арест, защото бил на диета и не можел да се храни в затвора, но съдия Захарин Захариев го остави зад решетки след като подробно го разпита за билките, които приема.