Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Новите чистачи ще поддържат чистотата в София в следващите 5 г.
Новите чистачи ще поддържат чистотата в София в следващите 5 г.

Те си разделят 19 района и половината от “Триадица”

Два консорциума около “Титан” и две дружества на бизнесмена Румен Гайтански ще чистят почти цяла София в следващите 5 г.

Това стана ясно, след като бе публикувано класирането на участниците в обявената от общината процедура за почистването на 19 района и половината от “Триадица”. Прогнозната стойност на процедурата бе 363 млн. лв. без ДДС, а градът беше разделен на 7 зони.

Консорциумите “Титан София център” и “Титан София Изток 1” печелят в 4 от обявените общо 7 позиции. Те ще отговарят за почистването на районите “Средец”, “Лозенец”, “Студентски”, “Кремиковци”, “Искър”, “Панчарево”, “Банкя”, “Връбница”, “Нови Искър”, “Възраждане”, “Оборище” и половината от “Триадица”.

В останалите 8 района - “Люлин”, “Красно село”, “Илинден”, “Надежда”, “Сердика”, “Изгрев”, “Слатина” и “Подуяне”, ще чистят “Зауба” и “Грийн партнърс” на Гайтански.

Последното дружество е една от компаниите, на които ръководството на общинската фирма “Чистота Искър” бе превъзлагало дейности.

Още в края на декември при отварянето на ценовите оферти победителите за 5 от зоните бяха почти сигурни, след като стана ясно, че до тази фаза стига само по един кандидат. В другите 2 зони “Грийн партнърс” се състезаваше с “Еф Си Си България” и с консорциума “АЕС-Х Груп”. Финално обаче комисията е класирала “Грийн партнърс” и в двете.

Общинското дружество “Чистота Искър” ще чисти само в “Красна поляна”. Извън процедурата са и “Младост”, “Витоша”, “Овча купел” и част от “Триадица”, защото договорите за тях изтичат след 2 години.

Предстои да стане ясно дали класирането ще бъде обжалвано.