Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният прокурор Красимир Конов и директорът на ОДП Даниел Пашов СНИМКИ: Авторката
Окръжният прокурор Красимир Конов и директорът на ОДП Даниел Пашов СНИМКИ: Авторката

Днес ще бъде направен втори оглед на блока във варненския квартал "Владиславово", където при взрив двама души изгубиха живота си, а други 7 са в болница с обгазяване. Засега няма потвърждение за взривни вещества в жилището и в избените помещения. Това каза окръжният прокурор на Варна Красимир Конов и допълни, че е назначена допълнителна химична експертиза.

Във връзка с двата трупа, намерени след взрива, окръжният прокурор заяви, че има създадена организация за предоставяне на пробите и на сравнителен материал в специализирана лаборатория. „За съжаление Варна не разполага с такава. По тази причина тя ще бъде направена в Бургас, затова не мога да се ангажирам със срокове. Не мога нито да потвърдя, нито да отрека, че вторият труп е на издирвания Веселин Димитров", допълни Конов.

По думите му няма данни за психическото състояние на извършителя на взрива, което да буди притеснение. „Разпитани са негови близки, негови роднини, разпитан са и 6 свидетели. От 6 януари има заповед за незабавна защита, по силата на която на Веселин Димитров е заповядано да напусне жилището, което е обитавал, както и да приближава жената, с която е живял на съпружески начала на по-малко от 200 метра. Няма данни да е отправял директни заплахи“, допълни окръжният прокурор. Той обясни още, че специална комисия ще направи оглед на щетите, за да установи дали сградата е опасна за живеещите в нея и кога могат да се върнат в домовете си.

Директорът на Варненската полиция Даниел Пашов допълни, че Веселин Димитров е работил в МВР от 1991 до 1995 година, като в началото е бил в охранителна полиция, а последните няколко месеца преди да бъде уволнен дисциплинарно за корупция е бил младши инспектор в криминална. По-късно днес снимката му ще бъде качена на страницата на МВР, тъй като е обявен за общодържавно издирване.

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов
Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов