Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жертвата Виолета
Жертвата Виолета

40-годишният домашен насилник Христо Бекирски е арестуван в Пловдив по искане на Испания, където трябва да лежи 12 г. в затвора. За него е издадена еврозаповед за арест от съда в град Навара. Оказва се, че се е върнал в родината си, за да избяга от правосъдието на Апенините.
Христо е от Бургас. В последните 15 г. живял в Испания със съпругата си Виолета, на 38 г. Осъден е за домашно насилие над нея, побой и изнасилване.
“Бях подложена на психически и физически тормоз години наред в Испания. Търпях, защото мислех, че всичко ще се промени. Напротив, той ставаше все по-краен. Нямаше кой да ми помогне. Бях сама, не знаех езика”, казва Виолета. За околните били примерно семейство, но жената живеела в ад. Христо се напивал и редовно я биел и изнасилвал. Заплашвал я с убийство. Детето им става свидетел на гаврите. Виолета дори мислила да сложи край на живота си. Насилникът вземал парите и я третирал като слугиня. Казвал, че ще убие всичките близки.
“В България го съдиха за опит за убийство. Намушка мъж с нож в гърдите, едва го спасиха", спомня си Виолета.
На рождения ден през 2015 г. Бекиров се прибрал пиян. Скарали се. Той грабнал нож с острие 30 см и налетял да я коли. После я изнасилил. След тази нощ Виолета подала жалба. Докато делото върви, я охранява полиция.
“Днес живея добре. Имам дом, работа и прекрасно дете. Потърсих полицията заради него. Беше трудно да не се вижда с баща си, но с времето и с помощта на психолозите това се промени”, спомня си Виолета. През първата година след жалбата Христо тормозил нея, детето и майка . Нарушавал ограничителната заповед. На делото твърдял, че е невинен. Вземал помощите, които се полагат като самотна майка в Испания. След като тя подала жалба в Испания, той завел дело в България за бащинство.
В крайна сметка насилникът е осъден на 12 г. затвор. Избягал, докато чака решението на последната инстанция. Сега го чака дело за екстрадиция на Апенините.