Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов КАДЪР: Личен профил във Фейсбук
Бойко Борисов КАДЪР: Личен профил във Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителство на „Балкански поток“ в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци, който е с дължина 45,2 км и е разположен на територията на област Плевен.

Борисов прелетя с хеликоптер над строежа на „Балкански поток“ в участъка, става ясно от видео, публикувано от премиера в личния му фейсбук профил. 

"Тук се работи и на Нова година. Няма събота, няма неделя. Ще изпратя снимките на Владимир Путин, за да види руският президент, че се работи в България", каза премиерът.

"18 000 на брой са положените тръби от първия ден на реализирането на "Балкански поток" на българска територия. Две гръцки и една италианска компания работят по трасето в срок", каза Борисов след като се приземи и уточни, че техниката е италианска и американска. 

"Работят 400 души с по две влакови композиции тръби на ден. Аз мисля, че ще спазим сроковете, края на май "Балкански поток" трябва да стане готов. На принц Салман специални поздрави", каза Борисов на работниците. България е газов стратегически разпределителен център на Балканите, обясни той.

"Поздравявам МВР, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен. Това не е първото място, на което влизат, поне още 7 ще са. Всеки, който мисли, че може да си прави пари на гърба на здравето на българските граждани, да забрави", каза Борисов за вчерашната акцията в Плевен по повод внасянето на нерегламентиран боклук от Италия.