Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Искам сняг да завали, да чистим сняг в цялата страна. Това заяви премиерът Бойко Борисов, докато пътува с кмета на Бургас Димитър Николов.

Двамата инспектираха Северния обход на Камено, който се очаква да бъде готов до 2 месеца. Именно това потвърждение търсеше премиерът от работниците по трасето.

Имаше няколко сериозни инцидента заради тежък трафик през центъра на града и безопасността, особено на децата, беше сериозно нарушена. Сега камионите ще минават през Северния обход, отбеляза Димитър Николов.

Отпуснали сме целево близо 2 млн. лв., за да махнете камионите от центъра на града, до два месеца ще направим обхода, отбеляза още министър-председателят Борисов по отношение на ремонта на обходния път на Камено. Проектът се финансира от републиканския бюджет, като инвестицията е за близо 2 млн. лв. Работата по трасето с обща дължина от 2,2 км започна през месец ноември. С построяването на обхода ще се повиши безопасността на движение, а трафикът с тежкотоварни и леки автомобили ще бъде изведен от улиците на града.

Димитър Николов и Бойко Борисов посетиха и площада в Камено, където ги посрещнаха с хора и народна музика.

Площадът в града бе ремонтиран с държавни средства в размер на 1,2 млн. лв. Със средствата беше изградена и нова инфраструктура на централния парк. Направена е реконструкция на подпорни стени, настилки и алейна мрежа, преобразени са изцяло зелените площи, поставени са нови пейки и други удобства за жителите на общината.

Премиерът отбеляза, че знамето на кметството е мръсна и че ще даде пари за нови знамена, а после призова децата на площада вече да се прибират, за да не настинат.

Димитър Николов и Бойко Борисов се очаква да пристигнат в Айтос.

Кадър: Фейсбук
Кадър: Фейсбук