Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов СНИМКИ: Автора
Бойко Борисов СНИМКИ: Автора

Като метеор премина с джипа премиера Бойко Борисов по новия път Кричим - Михалково. Инкогнитата инспекция се извършва току що. Точно на изхода от Кричим чакаха шефът на АПИ Георги Терзийски, областният управител на Пловдив Дани Каназирева, началникът на Областното пътно управление Пламен Райчев и изпълнителите на 37 - километровата отсечка. 

Борисов спря за минути и без да слиза от джипа каза на чакащите: "Продължаваме. Сборен пункт - Михалково". Цялата кохорта мигом се качи по колите и тръгна след премиера. Пред "24 часа Борисов заяви, че е дошъл да се увери как е изпълнено трасето. "46 млн. са вложени в реконструкцията и трябва всичко да е безупречно", каза министър-председателят. 

Георги Терзийски, Дани Каназирева и Пламен Райчев
Георги Терзийски, Дани Каназирева и Пламен Райчев

Пътят Кричим - Михалково до неотдавна беше кошмарен. Два камиона не можеха да се разминат и се налагаше да се изчакват. В пловдивския участък са ремонтирани 15 км от Кричим до яз. "Въча", където е границата със Смолянска област. Реконструкцията стартира през май тази година. Старата настилка беше премахната, на места са извършени уширения до 3 м. чрез направата на подпорни стени и конзоли над реката. След това е положена нова асфалтова настилка с хоризонтална и вертикална маркировка. Поставена е предпазна мрежа на участъците със свлачища.