Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

УВАЖАВАЙТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ! ЦЕНЕТЕ ХОРАТА, СВЪРЗАНИ С НАШЕТО ЗДРАВЕ!

Добър лекар се става много трудно, с много учене, непосилен труд, с постоянни специализации. Представяте ли си живота без тях?

Колкото по-нисък е социалният статус на лекуваните, толкова повече се сипят хулите и обидите към медицинските кадри. Обикновено хора без социални осигуровки обиждат и нападат!

Защо за миг не се поставите на мястото на хирурга, изправен с часове около хирургическата маса? Жаден ли е, гладен ли е. Или молещите, наляти със сълзи очи на майките, недоносили децата си. И чакащи да оживеят, гледайки умолително педиатрите. И още и още...

Дотам се е стигнало с нашенската шизофрения, злоба и завист - да се отказва лечението на доц. Божидар Финков! Един от най-добрите кардиолози, фин, възпитан човек.

Много пари вземали лекарите! Ами ако беше толкова лесно, всички контрабандисти и наркопласьори щяха да са лекари! Те се хилят от лъскавите си лимузини, струващи 300-400 хил. лева, необезпокоявани, под закрила.

На България не достигат хиляди лекари и сестри. Ведущи болници страдат от недостиг на медицински кадри. Както е в целия свят.

Алчни били лекарите. Ами като е така, защо хиляди младежи не учат медицина или ИТ специалности, а предпочитат да си купят дипломите за пиар, администрация, културология и други подобни екзотични специалности със заплащане 1000 лева, работещи като сервитьори, понеже изкарвали двойно повече. Ами да грабнат скалпела, та да вземат по 20 хиляди на месец.

Добрият лекар е талант! Не се нуждае само от много пари, а и от добри думи!

Че здравеопазването е хаос, сами знаем. Аз лично считам, че при този соцкапитализъм, с липса на ясна отчетност, Здравната каса постоянно ще иска пари. Даже и десетократно да е по-голям бюджета й. Държава с 10% данъци, а със соцмодел на здравеопазване! УЖ на стопанска сметка. Кой както се вреди!

От фейсбук