Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Не правете като мен! Не карайте пили! Това каза пред "24 часа" евродепутатът Ангел Джамбазки, който е бил хванат да шофира под въздействието на алкохол.

"Постъпих неразумно и безотговорно - седнах да шофирам, след като бях употребил алкохол. Направих, може би, обичайната грешка - да си мислиш, че за 50 метра няма да те хванат, че не си употребил много и няма проблем. В случая ме спря патрул на КАТ, които правеха рутинна проверка, точно за употреба на алкохол. Спряха ме, поискаха ми документите и поискаха да направят проверка. На този етап, когато бях употребил алкохол, реших да не се правя нито на интересен, нито на важен, по закон мога да откажа проверката, но реших, че това ще бъде лош пример, а и бях взел това решение, от което се срамувам. Провериха ме с дрегера и видяха, че е повече от позволеното по закон. Разбрах, че това ще има последствия и така трябва да бъде. Реших да дам кръвна проба, за да няма спекулации с резултата и ще настоявам за максималното наказание", обясни случилото се Джамбазки. Категоричен бе, че това ще му е обеца на ухото. Не се е интересувал кога ще излезе кръвната проба, но когато стане готова, ще настоява за максималното наказание.

"Това трябва да е пример. Няма значение дали един човек е строител, учител или евродепутат на пътя. Има толкова много жертви. Срамувам се от това, което направих", допълни още Джамбазки.