Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Една от последните снимки на групата Снимки: Архив
Една от последните снимки на групата Снимки: Архив

Нови подробности лъснаха за мистериозната смърт на туристите на прохода Дятлов. За тяхната история сме писали ТУК.

Изследователят Валентин Дегтерев оповести много необичайна версия за гибелта на 9-тимата съветски скиори в прохода Дятлов: опасна инфекция с кратък инкубационен период. Това подозрение експертът разказа на своята уеб страница, като цитира думите на лекаря Александър Филипович Кошевец, който почина през 2008 г. Докторът е бил на аутопсията на Дубинин, Золотарев, Тибо и Колеватов, по думите му видяното го е шокирало, съобщи Utro.ru.

Лекарите били предупредени, че трябва да работят със специално облекло, защитаващо ги от чума, за да спазят и на най-строгите мерки за безопасност. 

Кошевец каза, че труповете са имали странен цвят и излъчвали радиация. Дрехите на студентите били изпратени за експертиза. 

Дрехите от мъртвите са били изваждани само в Свердловск, в същото време медиците са били взели тъканни проби, защото са търсили причинителите на неизвестна инфекция, пише usinsk.online.

Лекарите са открили инфекцията само при размразяване на телата. Преди това анализите не показали наличието й.

При голям студ вирусът не е опасен. Процесът на заболяването е придружен от халюцинации: най-вероятно хората са имали чувство, че някой ги преследва, те можели да станат агресивни. Поради заболяването тъканите на крайниците им са отказали, а при някои е започнала гангрена, която е белег за измръзване или за изгаряния.

Изследователят Дегтерев подчерта, че не разполага с никакви доказателства за верността на тази версия, но смята за необходимо да я направи публична.

Девет ученици под ръководството на Игор Дятлов загинаха в Северен Урал в нощта на 2 февруари 1959 година. Загадката на смъртта им все още не е разрешена докрай, припомня изданието usinsk.online.