Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мач за световната титла ще има до няколко месеца и аз ще участвам в него. Срещу Кличко се бих без стратегия, и от моя отбор бяха срещу мен и до последно говореха за пари

ОТ Найден Тодоров

"Мач за световната титла ще има, и то до няколко месеца. Мач за световната титла ще има и аз ще участвам в него. На някои хора, колкото и да не им се вярва, моментът дойде. Вече съм много по-здрав, много по-опитен. Надявам се не само да представя себе си перфектно, да представя България перфектно пред света и да се чуе повече за нашата родина." Това заяви най-добрият български боксьор Кубрат Пулев в очакване на голяма битка за световната титла на професионалния ринг. На 7 декември е реваншът между Антъни Джошуа и Анди Руис, след като на 2 юни Руис изненада боксовия свят и победи британския суперфаворит. След това трябва да започне организацията на битката за титлата през 2020 г.

Кубрат Пулев бе върнат и към първия си опит да стъпи на световния връх преди 5 г., когато бе нокаутиран от тогавашния №1 Владимир Кличко.

"Физическата подготовка ми беше перфектна. Играех със силни спаринг партньори и ги биех всички като тупани, не издържаха по 3-4 рунда. Но в стратегията сбъркахме. Всъщност играхме почти без стратегия. Излязох само като мъжко момче. Колкото и да е силна една армия, ако няма стратегия, ще дава безмислени жертви.

И от "Зауерланд" дори бяха против мен, до последния ден говорихме само за пари. Всичко е било обречено. Аз си вярвах, но това не е било достатъчно. Взел съм си поуките. Сега смятам, че съм готов да победя всеки от двамата, а и всеки един противник от тежка категория. Готов съм, който и да дойде, да му разкъсам главата", заяви Кобрата.

А на въпрос колко дълго още се вижда на професионалния ринг, се засмя и каза: "Надявам се да не влезна в затвора, за да не съм в световния елит. Някъде към 20-30 години още мога да съм в професионалния бокс и да побеждавам."