Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Красимир Каракачанов КАДЪР: bTV
Красимир Каракачанов КАДЪР: bTV

Менда Стоянова се е объркала кой е направил предложението за болничните, каза вицепремиерът

Този паметник се налага, крайно време беше хората от Плевен, чиито деди са загивали за обединението на България да получат един достоен паметник. Това е една композиция от 5 фигури. Този паметник е едно признание за нашите предшественици, които загиват за общобългарския национален идеал. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов преди откриването на паметник в Плевен, посветен на една от най-големите победи на българската армия през Първата световна война - при Дойран.

"Паметникът стана възможност заради един инициативен комитет преди година и половина. Аз предложих всички плевенски народни представители да дадат по една заплата, аз преведох една цяла заплата – около 5200 лева. Този паметник вече е факт. Нека да бъде един пример за други райони на България, паметникът не е толкова скъп – около 220 хил. лева.

На въпрос кой предложи първия ден от болничните да се плаща от работниците Каракачанов отговори: Има общо 4 предложения – първо минималната пенсия да се увеличи на 250 лева, това засяга 800 хил. български граждани и то по-възрастни с най-ниски доходи. Второ - 3 години ще се отделят по 70 мил. лева за нови детски градини. Трето - детските градини от 4-годишни ще стават безплатни за хората с ниски и средни доходи. Това е важното, а не кой го предложи. Не съм персонално аз направил предложението за болничните, каза Каракачанов.

Менда Стоянова каза, че Обединени патриоти са го предложили, каза водещата. Ще бъда деликатен и ще кажа, че тя се е объркала, коментира Каракачанов. Може би не е разбрала, добави той.

Мярката няма да касае родители, които гледат деца или хора претърпели катастрофа или трудова злополука. 3 пъти повече болнични има в двата дни преди Великден. Искате да отречете, че се сливат болнични с празници, попита Каракачанов.

"2013 година всички болнични дни, които са издадени са над 8 млн. , а 2018 година са над 18 милиона. Кажете ми при намаляващо население дали пък сме два пъти и половина по-болни? Видно е, че тук има злоупотреба.  Факт е, че това се обсъжда със статистиката, практиката всички я знаем. Чудим се за какво да се заядем, но има злоупотреби. Тези болнични слети с празниците някой ги плаща", каза Каракачанов.

"За втори път се случва с Фалкона подобно нещо. Правителствен самолет отдавна трябваше да се купи", каза Каракачанов за инцидента със самолета, който кацна със затруднение с премиера Бойко Борисов на борда.