Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Ако Манолова постоянно сапунисва и се опитва да лъска своя имидж. Не я чака нищо добро, нея и бъдещия й политически проект", каза шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветомир Паунов и добави, че още не е изтекла давността за костинбродската афера, с което даде знак, че от партията са готови да заведат иск срещу Манолова и всички замесени в аферата.

"Изборите приключиха, но за съжаление езикът на омразата и опитите за дискредитиране на опонента, никога няма да напуснат някои", добави още Паунов и нарече обвиненията към районния кмет на "Искър" Ивайло Цеков безпочвени. По-рано днес опонентът му Борис Цветков от БСП, който загуби балотажа, обвини Цеков в купуване на гласове и заяви, че притежава видеозаписи. Той внесе в МВР и СОС декларация и записи от деня на балотажа.

Когато си загубил изборите, приеми го достойно. Все някой друг им е виновен за загубата, че кметът на район "Искър" не е от БСП. Постоянно да пускаш фалшиви новини, не прави чест на никой политик, каза Паунов.

Чувствам се омерзен и унижен. Нито съм организирал, нито съм участвал в купуване на гласове, каза кметът на район "Искър" Ивайло Цеков.

На 10 м от дома ми съм заснет да излизам от заведение и да говоря с хора. Това, че сме в деня на изборите означава ли, че не трябва да говоря с някого, попита Цеков и добави, че през целия предизборен процес не са спирали фалшивите, новини и нападки към него.

Относно записа той обясни, че в едното видео поздравява хората, застанали пред заведението, а в другото излиза и пали цигара. Човекът, с когото си говори не е свързан с изборите, каза още кметът на "Искър".

Цеков заяви, че ще съдейства на всички органи, но Цветков "този път минал всякакви граници" и "се опитвал да си осигури служебна победа". Възможно било той да заведе дело за клевета срещу Цветков.

"В район "Искър" по време на цялата кампания не спряха нито лъжите, нито манипулациите, нито фалшивите новини срещу Ивайло Цеков, заяви районният ръководител на ГЕРБ в "Искър" Лорита Радева, която е и общински съветник. Тя посочи, че в района ГЕРБ и БСП са имали равен брой ръководства на секционните избирателни комисии. Радева попита къде е бил Цветков, когато в мандат 2003-2007 г. СОС решава да унищожи една от детските градини в района и я приватизира за няколко панелни апартамента. Тогава Цветков е бил общински съветник, но не е взел никакво отношение. Без негова реакция тогава бил и фактът, че  "Дружба" е била зарината с бали.